1

Onderwerp: Jamrol met slagroom

Jamrol met slagroom:

http://s2.postimage.org/2kba13cis/jamroll.jpg

Benodigdheden:

Alluminiumfolie

Voor het deeg:
5 eieren
100 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
75 gr bloem gezeefdmet 25 gr maizena
mespuntje zout

Voor de vulling:
3/4 pot aardbeienjam, beetje warm gemaakt
sap van een halve citroen
2 eetlepels kirsch
slagroom

Vorm van het alluminiumfolie een bakje van met een bodem van 45 x 30 cm met 4 opstaande randen van 3 á 4 cm hoog.
Leg dit op de bakplaat, en vet het in, vooral ook de opstaande randen.
Leg een tweede vel folie van 45 x 30 cm klaar en bestrooi dit gelijkmatig met vanillesuiker.
Verwarm de oven voor op 180-200 gr.

Klop de eieren met de suiker tot een dikke luchtige massa.
Schep de bloem met maizena erdoor.
Doe het mengsel in het gevormde bakje, vooral goed in de hoekjes.
In het midden van de oven gaar bakken, ongeveer 13 tot 15 minuten.

Roer de kirsch en het citroensap door de jam.

De gare koek direct omkeren op het andere met vanillesuiker bestrooide vel alluminiumfolie.
Verwijder het alluminiumfolie en bestrijk de koek met jam en slagroom.
Rol de koek voorzichtig op.
Pak de rol in een nieuw vel alluminiumfolie bestreken met wat boter, en laat de koek afkoelen.
Verwijder na enige tijd het folie en leg de rol op een schaal.
Je kunt hem dan nog eventueel met slagroom garneren.

Groetjes!

2

Re: Jamrol met slagroom

Lijkt me wel lekker, maar smelt de slagroom dan als die in de warme rol gaat? Of maakt dat niet uit?

3

Re: Jamrol met slagroom

Maakt niet uit hoor......dat is juist lekker  :)
Je kunt ook de slagroom alleen bovenop doen.

Groetjes!