1 Laatst bewerkt door Baked by Anne (30-09-2011 16:06)

Onderwerp: [How To] Klompje

How To: Klein Klompje (graaitaartje of op een taart)

Ik vond nergens een how to of iets dergelijks van een klompje, dus heb ik hem zelf maar gemaakt.

Benodigdheden:
•    1 boerencake (uit de supermarkt) of zelf gebakken van 450 gram. Ongeveer  15 cm lang, 9 cm breed en 7 cm hoog.
•    Botercreme om af te smeren.  Niet veel, maar ik weet niet precies hoeveel. Ik had een restje van een taart in de vriezer en daar hield ik de helft nog van over. Ik heb hem niet gevuld, maar dat zou je ook nog kunnen doen.
•    150-200 gram marsepein of fondant.
•    Mesje
•    Deegroller
•    Crisco

Houd een voorbeeld van een klomp bij de hand om de vorm te bepalen. Begin met het snijden van een puntje in het midden van een kant van de cake.

https://lh5.googleusercontent.com/-8IxzAO31be8/TnRzO6YihvI/AAAAAAAAAOU/DNj77fU2tc4/s1024/2011-09-17%2B12.10.00.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-we9DE-NJtFk/TnRz5HIyhvI/AAAAAAAAAOY/lW6sNNO6r-w/s1024/2011-09-17%2B12.10.16.jpg

Snijd daarna de bovenkant in vorm en maak de vormen zoveel mogelijk rond naar beneden. Let op dat beide kanten hetzelfde zijn(tenminste zoveel mogelijk). Om de “heuvel” bovenop te maken heb ik een afvalstukje erop geplakt met botercreme.

Smeer de klomp is met botercreme en probeer hiermee weer de vorm en houden en te verbeteren.

https://lh4.googleusercontent.com/-YJcR3d0QWwo/TnR0HYf5h_I/AAAAAAAAAOg/av7wfaSVAAA/s1024/2011-09-17%2B12.19.40.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-qJSSz6Aoy-o/TnR0BIBLX_I/AAAAAAAAAOc/Z-mPXv_CF9g/s1024/2011-09-17%2B12.19.46.jpg

Rol ongeveer 150-200 gram marsepein uit en leg het over de klomp. Zorg dat je bij het rollen al een beetje rekening houdt met de vorm.  Het is geen ronde taart.

Leg deze over de klomp en wrijf met je handen de marsepein over de vorm. Om de zijkanten mooi te krijgen bij een 3D vorm, kun je het beste proberen de marsepein 1cm naar beneden glas te maken rondom en steeds 1 cm naar beneden te gaan, tot je onderaan bent. Helaas werkte mijn marsepein niet mee, hij was vrij droog en scheurde heel snel. Dus de volgende keer ga ik weer voor fondant.

https://lh4.googleusercontent.com/-HVTiUZXZD8Q/TnR8-73qqOI/AAAAAAAAAPI/2ckkB5jzWs0/s1024/2011-09-17%2B12.42.50.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-U8K7mnp7Btw/TnR8tJAn4TI/AAAAAAAAAPE/VKwrwBHdzEg/s1024/2011-09-17%2B12.42.56.jpg

Je kunt de klomp eventueel nog schilderen en er een typisch Hollands dessin op aanbrengen met een kwastje en kleurstof.
Het resultaat is door mijn waardeloze marsepein niet zoals ik gehoopt had, terwijl het snijden me juist zo lastig leek. Zo zie je maar, als je maar wat probeert, kom je een heel eind.

https://lh3.googleusercontent.com/-Y8A_RbNPEyQ/TnSTTOWsERI/AAAAAAAAAPw/f4_83hp8yL8/s800/2011-09-17%2B14.14.34.jpg

Hopelijk lukt het met fondant de volgende keer wel voor de opdracht die ik volgende week heb.
En ik kan m’n oneffenheden altijd nog wegwerken met gras of andere dingetjes eromheen……

Ik zal de how to ook op mijn website zetten, maar dat doe ik pas als ik de opdracht over twee weken heb afgeleverd, anders is de verassing weg ;)

Hier is de taart met het klompje die ik als opdracht heb gemaakt:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=167838


Gemaakt door: Baked by Anne.nl

2

Re: [How To] Klompje

Leuk! Die mag vast wel op mijn linkjessite he? :)

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

Re: [How To] Klompje

Ja hoor, dat mag! Daar gebruik ik zelf ook dingen van!

4

Re: [How To] Klompje

:)  :thumb: Dankjewel! Hij staat er al tussen..  :cool:  Ben net bezig :D

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!