1

Onderwerp: Taart afwerken met cream cheese?

Ik wil graag een taart bakken en afwerken met cream cheese, omdat mijn vriend en ik cream cheese zo lekker vinden (zijn niet heel erg fan van botercreme). Ik vraag me alleen af of cream cheese wel geschikt is om mee af te werken en of het wel lekker is in combinatie met marsepein. Iemand die er ervaring mee heeft of tips of suggesties?

Re: Taart afwerken met cream cheese?

Er is ook cream cheese frosting :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Taart afwerken met cream cheese?

En die frosting kan ik dus ook gewoon voor het afsmeren gebruiken? Weet iemand of dat ook lekker is (cream cheese met marsepein)?

Re: Taart afwerken met cream cheese?

Even proeven zou ik zeggen :)

Google anders even op cream cheese frosting. Afhankelijk van de ingrediënten (niet teveel vocht) kun je er wel mee afsmeren hoor, maar hij moet dan wel in de koeling, wat ik dan weer een nadeel vind.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Taart afwerken met cream cheese?

ik heb het in juni gedaan voor mijn dochter...ze wilde graag een red velvet taart,en bij red velvet hoort cream cheese frosting ;)

ik heb hem alleen wel bekleed met een dunne laag fondant,omdat deze net iets minder overheersend is dan marsepein(qua smaak)

iedereen vond de taart heeeerlijk.

Life Is Not Measured By The Breath We Take But By The Moments That Take Our Breath Away!!
voor de leukste workshops en cursussen in Haarlem www.deleukstetaartenshop.nl/haarlem

Re: Taart afwerken met cream cheese?

Bedankt allemaal voor de tips.

Heb nog marsepein in huis en ook nog wat rolfondant.

Hoeveel gram heb ik eigenlijk nodig voor een vierkante taart van 24x24 cm?