Onderwerp: Suiker- en tarwevrije cupcakes
Dit recept heb ik gedestilleerd uit andere (cupcakes)recepten, omdat mijn moeder geen tarwe mag en mijn ouders allebei willen/moeten minderen met suiker en ik tóch wat wilde meenemen naar mijn moeders verjaardag.
Ingrediënten voor 6 stuks:
1 ei
40 gram tagatesse
25 gram kleefrijstmeel
50 gram rijstmeel
19 gram maïzena (Duryea)
70 gram boter
2 tl vanille aroma
1 tl bakpoeder (Dr. Oetker)
2 1/2 el spa rood
snufje zout
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 180°C
- Boter en suiker mengen met garde (keukenmachine)
- Ei(eren) erbij; samen met vanille mengen tot glad mengsel
- Droge ingrediënten geroerd en gezeefd toevoegen
- Mixen op lage snelheid tot alles gemengd is
- Spa toevoegen, kort doormixen
- Even goed doorroeren dat alles goed door elkaar zit (geen restjes onderin de kom). Indien nodig nog even kort doormixen
- Verdelen over cupcakepapiertjes, ca. 40 gram per stuk
- Eventueel vulling toevoegen, zoals vers fruit (appel+kaneel is erg lekker) of noten
- Ca. 20 minuten bakken
Ik heb ze zelf afgemaakt met een toef van aangevette slagroom met vanille-aroma, gezoet met wat zoetstof.
Ze waren zo op. Ik heb er geeneens een foto van kunnen maken En niemand had door dat ze suikervrij waren.
Edit: anderhalve week geleden heb ik ze weer gemaakt. Dit keer wel foto's gemaakt:
Links, met de groen/witte caisings zijn naturel, rechts - met de blauw/witte caisings zijn gevuld met appel.
En voorzien van een aangevette slagroomtoef:
De naturel versie met citroentoef (beetje aroma erdoor)
De appelversie met kaneeltoef (beetje kaneel erdoor)
Nou nog mooi leren spuiten
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)