1

Onderwerp: woezel en pip boetseren

Hoi meiden,

Ik wil een woezel en pip taart gaan maken, dit wordt mijn eerste eigen gemaakte taart.

Ik zie zulke kunstwerken voorbij komen dus ik dacht ik ga hier om hulp vragen.

Hoe maken jullie de woezel en pip? Gewoon met de hand boetseren van zelfgemengde marsepein?

En ik heb weleens gehoord als je een taart bekleed met marsepein, je beter een niet al te zoete vulling kunt kiezen?

Wat zijn jullie tips hierin?

Groetjes Sandra

Re: woezel en pip boetseren

Hoi Sandra,

Als je woezel en pip wilt boetseren, moet je inderdaad gewoon "kleien"en misschien is het handig om er wat tylose erdoor te doen. Daar droogt het sneller mee. Daarnaast gebruik ik lieven fondant voor boetseersels, dat droogt van zichzelf al sneller.

Ik gebruik als vulling vaak kant en klare kwark, bijvoorbeeld vanille van almhof en daarbij aardbeienvlaaivulling. Maar dan moet je wel eerst een "dijkje" van botercreme spuiten om ervoor te zorgen dat de vulling niet in aanraking komt met de marsepein/fondant, want dan smelt het.

Ik hoop dat je er iets mee kunt! Succes!

3

Re: woezel en pip boetseren

Dank je wel voor je tip! Dat kan ik zeker goed gebruiken!

Volgende week wil ik even gaan kijken wat nou t leukste is om te maken en dan ga ik alle spullen in huis halen om het te maken.