1

Onderwerp: Een chocotaart maar watvoor biscuit/cake?

Hoi allemaal,

Voor mijn opa die dol is op chocola (en slagroom:p) wil ik graag een chocobom maken maken! Deze wil ik dan vullen met opgeklopte ganache oid, en een laag fruit (kersen of aardbei) en vervolgens overgieten met ganache. Maar nou weet ik niet zo goed, wat voor biscuit of cake ik kan gebruiken.. Liever gebruik ik geen "gewoon" chocoladebiscuit, want ik denk dat dat niet chocobommig genoeg gaat worden.. Wat denken jullie?

Bedankt alvast!

2

Re: Een chocotaart maar watvoor biscuit/cake?

Nee hoor, zonder twijfel chocobiscuit  :Y . Zoals mijn bezoek zegt "goddelijke combinatie"  :lol:

Groet, Jolanda

3

Re: Een chocotaart maar watvoor biscuit/cake?

Oke tnx! Dus chocobiscuit, gevuld met ganache en kersen en overgoten met ganache wordt een lekkere chocobom? :)

4

Re: Een chocotaart maar watvoor biscuit/cake?

hahah, nou het wordt een knaller van een chocobom...(ik hou niet van kersen dus zou baileyscreme en ganache doen..maar dat is persoonlijk), kersen en chocola gaat goed samen (ook al hou ik er niet van)...hihihi

ga je er ook kitkats (oid) en m&ms ' om en op gooien' ??

Super chocobom...kleine stukjes snijden!!!!  :lol:  :P

Grtls Irene
Ik ben niet gestoord, ik ben mentaal hilarisch!!

5

Re: Een chocotaart maar watvoor biscuit/cake?

Haha mooi :) Daar wordt mn opa blij van :p Haha nee ik denk een strik erbovenop, misschien nog wel slagroomtruffels rondom ofzoiets :p
Tnx voor de tips!

Re: Een chocotaart maar watvoor biscuit/cake?

aardbeien en chocola is ook lekker... en idd ECHT wel choco-biscuit!!

7

Re: Een chocotaart maar watvoor biscuit/cake?

Heb zelf ook chocotaart gemaakt van cacaobiscuit was erg lekker

Zag gisteren op tv van nigilla een heerlijk recept voor chocotaart. Ga ik ook eens proberen. Een wat vastere cake met meer cacao smaak volgens mij. En afgesmeerd en gevuld met  cacao icing( botercreme)
Recept :

Nigilla lawson chocolade taart. 

 175 Gr.  Ongezouten gesmolten boter
125 ml. Maiskiemolie
300 ml. Koud water
Dit mengen 
400 Gr. Bloem
250 Gr.  Fijne suiker
100gr. Moscovade ( licht bruine basterd suiker)
50 Gr.  Cacao
2 theel. Bakpoeder
Beetje Zout
Dit mengen met de rest
1 bekertje Zure room 
3 eieren
Theel. Vanilia extract
Dit roeren en bij de rest mengen
2 cakes in de oven 50 min. 180• gr

Icing

Chocolade smelten iets af laten koelen
1 pakje ongezouten boter 
Lepel voor lepel 275 Gr.  Gezeefde Poedersuiker  er bij doen als de boter in de mixer is. Wat vanilia extract erbij 
Dan chocolade erbij. En mixen 

Taarten op elkaar met icing ertussen en erover. 
Heerlijk

8

Re: Een chocotaart maar watvoor biscuit/cake?

Tnx voor alle tips!

En dat recept van kyn ziet er ook lekker uit :) alleen kan je ipv de maiskiemolie ook gewoon zonnebloemolie gebruiken? en hoeveel chocola gebruik je voor de icing?

Nu nog even tijd vinden en dan komt de chocobom voor opa eraan!
Bedankt allemaal!