1

Onderwerp: kaartje met bewaaradvies

Hallo Allemaal!!

Ik ben bezig met het maken van een kaartje die ik kan meegeven als er bij mij een taart wordt besteld.
Ik twijfel alleen heel erg over het bewaren in de koeling of buiten de koeling. Ik maak nu de taarten met standaard vulling van bc en jam en smeer m af met 1:1. De afwerking kan zowel van marsepein zijn als van fondant.
Ik werk sinds kort met 1:1 bc eerder altijd dikke ellende met smeltende taarten e.d. dus vandaar mijn twijfel in de koeling of buiten de koeling. Merk wel dat niet iedereen een koele droge ruimte heeft dus misschien allebei vermelden of toch een van de twee?
Ik weet dat ik te weinig reactie's plaats op andere taarten en heb ook te weinig tijd om m'n eigen taarten te posten. Werk momenteel 38,5 uur ipv 18,5 (gewone baam, buiten de taarten) en dan nog is wat bestellingen en 2 kleine kindjes om je heen!! Bij deze sorry dames!!!!
Ik hoop dat jullie me een beetje kunnen helpen!!!!

Mijn dank is groot!!!!
Groetjes Sabrina

www.prettycakes.nl
Iedere gelegenheid is taart waard!!!

2

Re: kaartje met bewaaradvies

Ik adviseer altijd de taart in de koelkast te zetten en hem (bij botercremevulling) 2 uur voor het aansnijden op kamertemp. te laten komen. Succes! Ben erg benieuwd naar je kaartje ;-)

3

Re: kaartje met bewaaradvies

Ik gebruik vrijwel altijd iets van slagroom of pudding wat natuurlijk sowieso in de koelkast moet, maar zou als dit niet zo was dit alsnog adviseren. Nog nooit gehoord dat een taart te koud was?

4

Re: kaartje met bewaaradvies

Ik vind t met botercreme niet lekker als de taart direct uit de koelkast komt. De laag botercreme is dan hard en is echt niet lekker. Als de taart 1 a 2 uur uit de koelkast is, dan is de boter weer echt een creme ipv een klont ;).

Succes