26

Re: Lemon curd met?

Tja, allebei zalig ? ;) Denk dat het allebei heel lekker smaakt, maar ik zou voor optie nr 1 gaan.

Groetjes, Conny

27

Re: Lemon curd met?

Carien schreef:

tsja, ik ben niet zo van de Monatoetjes, dus aan mij heb je hiervoor even niks  :nooo

:think: Ik zal denk ik niet zo gauw 3 verschillende vullingen doen in 1 taart... misschien 1laag lemon curd, 1 laag bc-choc en 1 laag bc-choc met lemoncurd; of 1 laag lemoncurd, 1 laag toet en 1 laag lemon curd met toet


En dan afsmeren met botercreme met witte chocolade?

28

Re: Lemon curd met?

cbuckens schreef:

Tja, allebei zalig ? ;) Denk dat het allebei heel lekker smaakt, maar ik zou voor optie nr 1 gaan.

Als het jouw taartwas met wat zou je hem vullen? Ik heb gelezen dus dat lemon curd heerlijk is met monakwarktoetje citroen.

29

Re: Lemon curd met?

afsmeren met bc 1:1; daar zou je ws choc doorheen kunnen doen ja

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

30

Re: Lemon curd met?

Carien schreef:

afsmeren met bc 1:1; daar zou je ws choc doorheen kunnen doen ja

Kan het ook de botercreme mix of niet?

31

Re: Lemon curd met?

er zijn er die het doen, maar je hebt daarbij een grotere kans dat je fondant/marsepein smelt agv het water

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

32

Re: Lemon curd met?

Oh ik dacht dat dat zonder problemen kon. Ooit ervaring gehad met chocolade ganach om mee te beklede

33

Re: Lemon curd met?

ja, dat kan ook :Y  ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

34

Re: Lemon curd met?

Maar daar zit dan toch weer slagroom in dan smelt de fondant of marsepein toch

35

Re: Lemon curd met?

Citroencreme met mandarijntjes en een laagje lemoncurd, dat vragen de meesten bij mij!

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

36

Re: Lemon curd met?

Annemiek schreef:

Citroencreme met mandarijntjes en een laagje lemoncurd, dat vragen de meesten bij mij!

Oki dankje zal ik onthouden voor de volgende taart wil namelijk de monakwafk toetje met de lemoncurd als vulling gebruiken

37

Re: Lemon curd met?

Frutsel kijk eens op you tube inspired by Michelle :Y  ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

38

Re: Lemon curd met?

Dankje maar ik begrijp dus niet wat ze zegt kwa recept, heb jij toevallig de recept gebruikt en wat is het recept precies.

Sorry voor de zoveel vragen!

39

Re: Lemon curd met?

ze neemt 100 slagroom en 300 witte chocolade of 100 slagroom en 200 melk- of pure chocolade

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

40

Re: Lemon curd met?

Carien schreef:

ze neemt 100 slagroom en 300 witte chocolade of 100 slagroom en 200 melk- of pure chocolade

Oke ik zag net dus op de website 200ml slagroom en 420 gr witte chocolade of is dat bedoeld als toef?

Heb je ervaring met dit recept 100ml slagroom met 300g witte choco

41

Re: Lemon curd met?

En dan de laatste vraag klop je het dan ook op als gewone slagroom of niet. Dat zie je namelijk niet in het fillmpje

42

Re: Lemon curd met?

ik gebruik idd die 100 en 300, da's  :9  en makkelijk.
Ik klop 't niet op, doet Michelle ook niet :nooo

In magnetron smelten, rondschuiven, omscheppen, rusten, weer wat bijsmelten enz tot alles egaal van kleur is, in de koelkast (paar uur) en als het een soort stevige pasta is kun je smeren.
Ik doe eerst een dun laagje, als een crumbcoat, opstijven in koelkast en dan de volgende laag (niet zo dik als M hoor :nooo ), opstijven, met warm en droog mes erlangs, klaar :)

enneuh,  :think: weet je dat zeker....van die laatste vraag O-)  ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

43

Re: Lemon curd met?

Carien schreef:

ik gebruik idd die 100 en 300, da's  :9  en makkelijk.
Ik klop 't niet op, doet Michelle ook niet :nooo

In magnetron smelten, rondschuiven, omscheppen, rusten, weer wat bijsmelten enz tot alles egaal van kleur is, in de koelkast (paar uur) en als het een soort stevige pasta is kun je smeren.
Ik doe eerst een dun laagje, als een crumbcoat, opstijven in koelkast en dan de volgende laag (niet zo dik als M hoor :nooo ), opstijven, met warm en droog mes erlangs, klaar :)

enneuh,  :think: weet je dat zeker....van die laatste vraag O-)  ;)


Ja staat echt op haar website dan vul ik 1laag hiermee en smeer ik de biscuit mee af.

Heb ik genoeg aaan 100ml en 300g om 1 laag als vulling te gebruiken en aftesmeren van een tAart van 20cm

44

Re: Lemon curd met?

:Y yep

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

45

Re: Lemon curd met?

Is goed, ben benieuwd ga het vanavond maken. en morgen mee vullen en bekleden :9

Re: Lemon curd met?

Ik ben benieuwd hoe je het vind smaken de lemoncurd met citroenkwarktaart.
Ik vind het heerlijk fris maar of iedereen dat vind?

Groetjes P@trici@

47

Re: Lemon curd met?

saltandpepper schreef:

Ik ben benieuwd hoe je het vind smaken de lemoncurd met citroenkwarktaart.
Ik vind het heerlijk fris maar of iedereen dat vind?

Jammer genoeg geen lemoncord niet kunnen vinden dan maar abrikoze jam en of frambozen jam

Re: Lemon curd met?

Bij de Jumbo en A.H. jammerrrr

Groetjes P@trici@

49

Re: Lemon curd met?

wil er geen nieuwe topic voor openen.
maar is iemand bekend met de combi lemoncurd en frambozenjam.
is dit lekker of toch iets anders combineren met de curd.
(taart moet buiten de koelkast blijven, met 2 verjaardagen is die overvol)

50

Re: Lemon curd met?

da's wel lekker denk ik, maar een beetje .... een beetje zonder room/crème ... een beetje droog misschien?? Bcmix met frambozen erdoor kan goed hoor, ook buiten de koelkast :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl