1

Onderwerp: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Hallo!
Ik ben een beetje de kluts kwijt!!! Ik kom zooooveeeel tegen over ganache.. Kan iemand het gewoon even in simpel jip en janneke taal vertalen voor me?? ;-)
Het enige wat ik wil is een taart afsmeren met ganache!!
Hoe maak ik dit dan?? Ik weet het, zie het filmpje van michelle.. maar daar begrijp ik geen fluit van..
Ik heb het al eens een keer geprobeerd en toen ging het totaal NIET!!!

Dus... wie o wie, wil nog 1 keer voor mij uitleggen: hoe maak ik ganache om mee af te smeren????

Bedankt!!

2

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Ik doe het altijd zo: howto ganache

"There are far, far better things ahead than any we leave behind" - C.S. Lewis

3

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Kiruiv schreef:

Ik doe het altijd zo: howto ganache

Kijk dat is nou eens duidelijk :D En de hoeveelheden die er staan, welke maat taart kan je daarmee afsmeren?

4

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Thanks! Ligt er een beetje aan hoe dik je afsmeerd, maar ik red er ruim een 3 laags stapel mee (10-15-20 cm).

"There are far, far better things ahead than any we leave behind" - C.S. Lewis

5

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Kiruiv schreef:

Thanks! Ligt er een beetje aan hoe dik je afsmeerd, maar ik red er ruim een 3 laags stapel mee (10-15-20 cm).

Owww das heel mooi!!
Super bedankt :D

6

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Kiruiv schreef:

Ik doe het altijd zo: howto ganache

dat ziet er heel duidelijk uit. Als je de ganache uit de koelkast haalt laat je deze dan gewoon op kamertemp. komen of verwarm je het dan in de magnetron? Want zo koud zul je het niet kunnen mixen.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

7

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Nee na ongeveer 2 uur in de koeling is hij prima mixbaar!

"There are far, far better things ahead than any we leave behind" - C.S. Lewis

8

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

ok. dank je wel  :)

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

9

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

hoelang kan je de ganache bewaren.....en kan je eventueel ook een deel invriezen ik maak meestal maar 1 taartje ;)

10

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Zou dit ook met witte chocolade kunnen?
En zo ja,weet iemand van jullie de verhoudingen?

groetjes yvon

11

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

@ angeliq: 1 week houdbaar in de koelkast met huishoudfolie OP de ganache in een bakje met deksel en je kan het recept ook even redig delen!

@Yvonne72: ja dat kan, alleen moet je dan het aantal grammen van de chocolade verdubbellen. De rest gelijk houden. Dit geld ook voor melkchocolade.

"There are far, far better things ahead than any we leave behind" - C.S. Lewis

12

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Heb ik ook nog een vraagje... afsmeren doe je ook met de opgeklopte ganache? Of smeer je af met ongeklopte?

13

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Kiruiv schreef:

@ angeliq: 1 week houdbaar in de koelkast met huishoudfolie OP de ganache in een bakje met deksel en je kan het recept ook even redig delen!

@Yvonne72: ja dat kan, alleen moet je dan het aantal grammen van de chocolade verdubbellen. De rest gelijk houden. Dit geld ook voor melkchocolade.

Dankjewel voor je hulp.
Ga hem zeker een keer maken. :9  :P  :9

groetjes yvon

14

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Regenboog schreef:

Heb ik ook nog een vraagje... afsmeren doe je ook met de opgeklopte ganache? Of smeer je af met ongeklopte?


Ben hier ook wel benieuwd naar  :)

Deze hobby is geweldigggggg!!!!

15

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Zonnetje schreef:
Regenboog schreef:

Heb ik ook nog een vraagje... afsmeren doe je ook met de opgeklopte ganache? Of smeer je af met ongeklopte?


Ben hier ook wel benieuwd naar  :)

Na goed te hebben gelezen bij stap 7 heb ik het antwoord gevonden  :thumb:

Deze hobby is geweldigggggg!!!!

16

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Zonnetje schreef:
Zonnetje schreef:
Regenboog schreef:

Heb ik ook nog een vraagje... afsmeren doe je ook met de opgeklopte ganache? Of smeer je af met ongeklopte?


Ben hier ook wel benieuwd naar  :)

Na goed te hebben gelezen bij stap 7 heb ik het antwoord gevonden  :thumb:

:thumb:

"There are far, far better things ahead than any we leave behind" - C.S. Lewis

17

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Ik hou de volgende verhoudingen slagroom : chocolade aan om mee af te smeren

3 delen witte choc : 1 deel slagroom
2 delen melk of puur : 1 deel slagroom

En ik doe er geen boter doorheen.

Life is what you bake it.

18

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Kiruiv schreef:
Zonnetje schreef:
Zonnetje schreef:

Ben hier ook wel benieuwd naar  :)

Na goed te hebben gelezen bij stap 7 heb ik het antwoord gevonden  :thumb:

:thumb:


Oeeepssssss blossbloos..ik nu ook :Y

19 Laatst bewerkt door Regenboog (14-09-2011 16:32)

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Taartenmarie schreef:

Ik hou de volgende verhoudingen slagroom : chocolade aan om mee af te smeren

3 delen witte choc : 1 deel slagroom
2 delen melk of puur : 1 deel slagroom

En ik doe er geen boter doorheen.


Dit werkt bij jou goed? Vroeg me al of waarom en boter door moest...
Ennuh kan toch ook wel zonder likeur?
Met een mixer kun je het dus niet opkloppen? wordt het dan te stijf ofzo?

20

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Hierna kan er toch gewoon marsepein overheen of gaat het dan smelten?? :rolleyes:

Deze hobby is geweldigggggg!!!!

21

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Zonnetje schreef:

Hierna kan er toch gewoon marsepein overheen of gaat het dan smelten?? :rolleyes:

Kan gewoon marsepein overheen!

22

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Vandaag geprobeerd! SUPER!!! :D

23

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Heb ik ook nog even een vraagje: Ik moet een zandtaart maken volgende week, die wil ik gewoon bekleden met fondant en moet m dan weer afsmeren dun voor de zandlaag (lees koekkruimels). Zou ik dit dan ook kunnen gebruiken? Ik wilde het doen met chocopasta, maar dat werd me afgeraden in een ander topic dat ik hierover heb geopend.

24

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

linda1 schreef:

Heb ik ook nog even een vraagje: Ik moet een zandtaart maken volgende week, die wil ik gewoon bekleden met fondant en moet m dan weer afsmeren dun voor de zandlaag (lees koekkruimels). Zou ik dit dan ook kunnen gebruiken? Ik wilde het doen met chocopasta, maar dat werd me afgeraden in een ander topic dat ik hierover heb geopend.

Ik vandaag ook afgesmeerd ging als een trein, ga ik zeker vaker doen.
Denk dat het ook prima over fondant kan en dan het koekjeszand erover.

25

Re: De kluts kwijt... Afsmeren met ganache...

Heb m vanmiddag gemaakt en mmmm wat is dat lekker zeg. Nu is ie voor morgen voor het afsmeren, nu nog even 1 vraagje. Heb m al de hele middag in de koelkast maar lijkt me niet meer echt smeerbaar. Ik weet dat j m weer eerst moet opkloppen, maar of ie dan smeerbaar wordt???...