1

Onderwerp: tips voor abrikozen vulling....

hoi allemaal.

mij is gevraagd om een taartje te maken met abrikozen vulling.
Nu kom ik niet verder als abrikozen jam, en stukjes abrikozen door de boter creme (extra.) :think:

Wie heeft er ervaring of tips om een lekkere abrikozen vulling te maken

2

Re: tips voor abrikozen vulling....

Abrikozen uit blik in schijfjes snijden en daarmee vullen.
Abrikozen uit blik door een zeef heen drukken, doe wat citroensap in een pannetje en verhit dit, doe hier twee of drie blaadjes geweekte gelatine in, en voeg dit bij de gezeefde abrikozen.. laat dit goed afkoelen in de koelkast.. Klop een bekertje slagroom samen met wat klopfix lobbig en vouw de abrikozenbrij er door heen.  Voila, abrikozen mousse/bavarois.

Ok... Who ate my cake!!

3

Re: tips voor abrikozen vulling....

zwitserse room... en dan het water van de banketroom vervangen door sap van abrikoos uit blik. en dan stukje abrikoss uit blik erdoor snijden..

4

Re: tips voor abrikozen vulling....

Abrikozen vlaaivulling (te krijgen bij de hanos)

5

Re: tips voor abrikozen vulling....

dat zijn 3 bruikbare tips  :thumb:

Joyce84@ die vlaaivulling gaat die niet uitlopen...is een randje botercreme genoeg om lekken te voorkomem?

6

Re: tips voor abrikozen vulling....

angeliq schreef:

dat zijn 3 bruikbare tips  :thumb:

Joyce84@ die vlaaivulling gaat die niet uitlopen...is een randje botercreme genoeg om lekken te voorkomem?

Ik gebruik nooit dijkjes... gewoon een stukje van de rand blijven is voor mij genoeg!