Onderwerp: Recept 'kersenboltaart'
Hierbij het recept van de taart die ik gemaakt heb:
Oven voorverwarmen op 200-225 gr.
Biscuit:
2 eieren met 3-4 el heet water met de mixer op de hoogste stand in 1 minuut schuimig kloppen. 100 g suiker met 1 zakje vanillesuiker mengen en dat in 1 minuut instrooien, daarna nog 2 minuten mixen.
75 g bloem met 40g maizena en 1 tl bakpoeder mengen. De helft hiervan op het eimengsel zeven en in korte tijd op de laagste stand erdoor kloppen. Daarna de andere helft van het bloemmengsel op dezelfde manier. Het deeg ca 1cm dik op een ingevette, met bakpapier beklede bakplaat smeren. Zorg dat het papier aan alle kanten een klein opstaand randje heeft!
De bakplaat in de oven schuiven en in 10-15 minuten gaar bakken. Ik heb een electrische oven en dan is 10 minuten op 210gr. genoeg, maar dat moet je echt zelf even kijken wat het beste is. Ik had de eerste keer ook net iets te lang gedaan!
Als je biscuit in de oven zit leg je een schone theedoek klaar. Daar strooi je suiker op. Als je deeg uit de oven komt, gelijk op de theedoek storten, het bakpapier met koud water bestrijken en voorzichtig maar snel eraf trekken.
Daarna het biscuit gelijkmatig bestrijken met (rode)jam en vanaf de korte kant gelijk oprollen. Zo helemaal af laten koelen.
Als het afgekoeld is, de rol in plakken van +/- 1 cm snijden en een kom van zo'n 2 liter bekleden met de plakjes. Je kunt wat plakjes bewaren voor de bodem, maar dat hoeft niet pers