1

Onderwerp: Help! Bodem blijft in vorm plakken!

Ik heb een vorm van Wilton Tasty Fill. Twee helften die samen een leuke vorm in het midden hebben.
Het is geen springvorm dus ik kan er geen mes of zo in steken om het los te halen.
Ik heb ze ingevet met Crisco. En de bodems blijven plakken! Ze zijn nu beide verknald. Ik heb ze morgen nodig en zal ze dus opnieuw moeten bakken.
Maar hoe zorg ik er nou voor dat ze er goed uit komen?
Moet ik ze met iets anders invetten? Of helemaal niet invetten?
Help!

Re: Help! Bodem blijft in vorm plakken!

Misschien dat boter helpt in plaats van Crisco..

Re: Help! Bodem blijft in vorm plakken!

Ik doe altijd blue band vloeibaar en een daarna een beetje meel!
Komt er altijd goed uit!

Groetjes P@trici@

4

Re: Help! Bodem blijft in vorm plakken!

Ik doe ook altijd blue band vloeibaar en dan op de bodem een op maat geknipt bakpapier, werkt soeper blijft dan niet plakken  ;)

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

5

Re: Help! Bodem blijft in vorm plakken!

Ik gebruik altijd roomboter, vind ik beter dan blue band. Doe nooit bakpapier in mijn vorm en mijn biscuits vallen er zo uit. Alleen niet te dik smeren, anders komt er (misschien) lucht langs de rand waardoor je dan geen strakke rand krijgt  ;)

6

Re: Help! Bodem blijft in vorm plakken!

Ik gebruik altijd bakpapier voor de bodem en zonnebloemolie voor de randen. Het laat dan gelijk los en de olie zorgt ervoor dat het biscuit ook minder snel uitdroogt zonder vet aan te doen.