1

Onderwerp: vraagje mbt zachte chocolade laag

hallo allemaal,

weer even een vraagje, bij de bijenkorf kocht ik altijd truffel/champagne taart, echt verrukkelijk en zoiets dergelijks wil ik voor de kerst eens proberen. Nu zit er op die taart een laag chocolade die zacht is en blijft en glimt heel erg, wie kan mij vertellen wat dat is, is dit dan ganache waar ik zoveel over lees, maar nog nooit zelf gebruikt/ gemaakt heb?

bedankt alvast voor een reactie,

groetjes Rosemary

( wat is het toch handig deze site, gewoon je vraag plaatsen en hopla de oplossingen stromen iedere keer binnen, geweldig, echt fijn)

Re: vraagje mbt zachte chocolade laag

Ja dat lijkt mij Ganache zoals jij het beschrijft.

een deel slagroom mengen met eenzelfde hoeveelheid chocolade( liefst puur of misschien de nieuwe kookschocola) als volgt.

slagroom au bain marie verwarmen tot en damp af komt( niet koken!!) dan chocolade stukjes erbij en van de warmte af. blijven roeren toto chocla gesmolten en het geheel weer wat dikker wordt (bij te dun stroomt het gelijk van je taart af).
evt. even in de koelkast tot goede dikte en dan gieten maar taart op een roosten er bak eronder.

succes,
Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!