1

Onderwerp: afstrijken

als newbie lees ik veel op het forum en ik lees dat je om de taart glad af te strijken het beste botercreme kan gebruiken. Maar nu ergens anders las ik wer dat je marsepein daardoor gaat smelten. Ik ben dus een beetje in de war...wie o wie kan mij helpen met de juiste werkwijze

2

Re: afstrijken

Nee hoor, van botercreme gaat je marsepein niet smelten. Zelfs niet van de botercreme die je maakt met de mix van de (h)webshop (waar water bij gaat voor de bereiding).

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

3

Re: afstrijken

ok ik had dat namelijk ergens gelezen en schrok al want had juist het idee dat je met botercreme moet afsmeren. Heb die van de shop besteld als newbie. Gemak dient de mens hahaha. Wil nog niet gelijk alles zelfstandig hoeven te doen ;)

ik zie wel dat de ene een hele dikke laag botercreme erop doet en de ander wat dunner. Wat is het makkelijkste werken? En is het aan te raden heel even in de koelkast te zetten om uit te harden oof blijft dan de marsepein niet goed op de taart plakken?

wat ene hoop vragen he. ik moet ook nog wachten op de bakspullen dus tot die tijd lees ik me hier suf en geniet ik van alle mooie creaties en hoop ik wat inspiratie op te doen.

4

Re: afstrijken

Zolang je maar geen banketbakkers room of jam of iets dergelijks door je botercreme doet kun je hem goed gebruiken voor afsmeren. Zelf gebruik ik het lieft 1:1 voor het afsmeren, dus dezelfde hoeveelheid boter als poedersuiker. goed lang mixen.  Door het afstrijken maak je de cake eigenlijk gladder. Waardoor de marsepein ook strakker rond de taart komt. De laag botercreme moet niet zo dik zijn. En ja het is een goed idee om de taart na het afsmeren een half uurtje in de koelkast te zetten.
Succes!

groetjes Francisca