1 Laatst bewerkt door kymvanderveeke (26-08-2011 17:50)

Onderwerp: Vraagje: chocolade buitenkant bekleden met Fondant/Marsepein????

Hoi Allemaal!

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, maar voor een vriendin ben ik een boltaart aan het maken, ze wil hem het liefst alleen met chocolade aan de buitenkant, nu heb ik hem netjes afgesmeerd met chocolade, maar ik zou hem graag willen versieren, hij is nu zo saai, alleen dit heb ik nog nooit op chocolade gedaan, geen idee of het kan, dus mijn vraag, kun je chocolade versieren met marsepein of fondant en zo ja, zet je het dan met water of eetbare lijm vast? Alternatief zou zijn om sjablonen te spuiten met een eetbare goudspray, maar dan moet de chocolade wel goed hard zijn....

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, hij moet vanavond af gemaakt worden....

www.muffinmania.nl
Groetjes, Muffinmania.

2 Laatst bewerkt door Leef! (26-08-2011 17:53)

Re: Vraagje: chocolade buitenkant bekleden met Fondant/Marsepein????

Met wat heb je hem afgesmeerd? Ganache?

Maar je kan hem gewoon versieren met marsepein hoor. Of fondant.

Don't just dream your life, but live your dreams too!

Re: Vraagje: chocolade buitenkant bekleden met Fondant/Marsepein????

Hoi! Dank je voor je snelle antwoord! Ik heb idd ganache gebruikt! Neem aan dat hij dan wel in de koelkast bewaard moet worden vanwege het smelten en de slagroom in de ganache. Kan ik het gewoon plakken zoals op een marsepeinen taart?

www.muffinmania.nl
Groetjes, Muffinmania.

4 Laatst bewerkt door kymvanderveeke (26-08-2011 17:59)

Re: Vraagje: chocolade buitenkant bekleden met Fondant/Marsepein????

:think:

www.muffinmania.nl
Groetjes, Muffinmania.

5

Re: Vraagje: chocolade buitenkant bekleden met Fondant/Marsepein????

Je kan het vastplakken door een beetje water op de Ganache te sprenkelen...

Don't just dream your life, but live your dreams too!

Re: Vraagje: chocolade buitenkant bekleden met Fondant/Marsepein????

Super, dank je! Ben begonnen  ;)

www.muffinmania.nl
Groetjes, Muffinmania.

7

Re: Vraagje: chocolade buitenkant bekleden met Fondant/Marsepein????

ganache hoeft niet in de koelkast. Je hebt de slagroom warm gemaakt en zit opgelost in chocolade...
meestal blijft marsepein van zelf plakken.
Als je geen koelkastvulling hebt zou ik m niet in de koelkast zetten en op een hele koele plek zetten. zorg dat de taart niet luchtdicht, maar in een kartonnen taartdoos staat anders smelt als nog je marsepein.