EDYM schreef:Ik heb van het weekend een taart voor het eerst gemaakt........echt leuk en lekker!!!
Maar hij was aan het smelten??? Ook al stond de taart in de koelkast.
Wat kan dit zijn de Fondant?
De botercreme?
Ik heb geen idee, maar wil graag weten hoe ik dit kan voorkomen.
Fondant taarten horen eigenlijk niet in de koelkast, kan het niet anders vanwege de vulling dan deze altijd verpakken in plastic, kartonnen gebaksdoos etc. Suiker is hygroscopisch, dat betekent dat de fondant (bijna 99 % suiker) vocht uit de omgeving aantrekt en in een koelkast is de luchtvochtigheid erg hoog, daarbij komt als je de taart uit de koelkast trekt door het verschil van temperatuur (taart koud, omgeving warm) er zich extra vocht (condens) afzet op de fondantlaag.
Als je de taart uit de koelkast neemt dan deze verpakt laten, op een koele plek op temperatuur laten men zodat condensvorming weinig kans krijgt.
Dus Taart in de koelkast=taart verpakken in plastic (zak/folie/taartdoos) of kartonnen taartdoos, alles goed gesloten of vullingen gebruiken die geen koeling benodigen.
Succes voor de volgende keer
I believe in Sandy Claws