1

Onderwerp: HELP Mijn marsepein word altijd vochtig?!

Als ik een taart heb gemaakt en deze invries doe ik dit in een pedaalemmerzak, als ik hem laat ontdooien doe ik dat uit de zak in een taartdoos in de koelkast, nou heb ik gehoord dat je de laatste 2 uur de taart buiten de koelkast moet zetten om het condens op te laten drogen. Nu blijft mijn marsepein nogsteeds nat? Hoe kan dit?

Afgelopen donderdag heb ik cupcakes gemaakt voor zaterdag, ik heb de cupcakes in een taartdoos op kamertemperatuur bewaard, ook bij deze was mijn marsepein een beetje klef/vochtig.

Wat doe ik fout? Wie kan mij helpen?

2

Re: HELP Mijn marsepein word altijd vochtig?!

Ik vries eigenlijk nooit in maar weet wel dat je de taart moet laten ontdooien zoals je deze ingevroren hebt. Ik lees vaak dat de taart in een kartonnen taartdoos+pedaalemmerzak ingevroren wordt. Vanuit de vriezer 24 uur in de koelkast laten ontdooien. Daarna op kamertemperatuur laten komen.

Bewaar je de cc's in een plastic taartdoos? Dan gaan ze nl. zweten omdat het vocht niet weg kan.

Re: HELP Mijn marsepein word altijd vochtig?!

Gebruik je 1:1 botercreme om mee af te smeren?

Mvg Claudia
Ik begin mijn dieet altijd op dezefde dag. Morgen!!!

4

Re: HELP Mijn marsepein word altijd vochtig?!

Het is de laatste dagen heel erg vochtig. En als er veel vocht in de lucht zit gaat je marsepein niet drogen. Als ik met dit weer iets van marsepein maak en het laat staan gaat het spontaan smelten.

If life gives you lemons, make lemoncurd.