1

Onderwerp: invriezen!??

Het is al eens eerder in het forum ter sprake gekomen. Onlangs weer een taartje uit de vriezer op. Werkelijk net zo lekker hoor! En de marsepein glimt net na het ontdooien een beetje meer, maar dit trekt ook weer weg na enige tijd. Wel vers gemaakt en vervolgens bekleed en toen ingevroren. Om hem kado tegeven de oplossing want dan kunnen de mensen hem voor hunzelf bewaren en hem toch in bevroren toestand even showen. En het is minder stressen. Moet er wel bij zeggen dat de kadostrik dekrul van fondant wel wat inzakte niet vriezer proof dus iets wat de lucht in gaat. Zo, dit wilde ik jullie even laten weten. Want het is tenslotte wel heel mooi weer om in de keuken te staan. groetjes... bakkertje..

Kijk gerust eens in mijn taartenalbum
http://www.creabrigitte.mijnalbums.nl

2

Re: invriezen!??

Hoi bakkertje,
na het lezen van jouw ervaring zal ik er toch ook eens mee gaan experimenteren. Al was het maar om een advies mee te kunnen geven. Toch prettig al die ervaringen van elkaar lezen, vind je ook niet? :)

groetjes Ria www.ricake.nl Eetbare printservice(ruim 11 jaar ervaring) workshops & verkoop benodigdheden, auteur.
mede-organisator www.taartentrends.nl @Utrecht.

3

Re: invriezen!??

Dat is idd wel gemakkelijk als je weet dat je bv een bepaalde dag niet veel tijd zult hebben maar wel een taartje wil afgeven.. Zou het met fondant ook lukken?

Kristien

4

Re: invriezen!??

Ik zal ook eens een keer een proeftaartje gaan invriezen....wat zou dat handig zijn als ik er van overtuigd zou zijn dat het net zo mooi en lekker is !

Bedankt voor je tip !

Groetjes Nicole  :D

5

Re: invriezen!??

Ik heb wel een keer twee overgebleven torentjes van mijn kasteeltaart ingevroren. Die waren gemaakt van 'gewone' cake met botercreme en mmf. Die kwamen ook heel goed uit de vriezer. Alleen wat natte plekken waar het zakje ertegen zat bij het ontdooien, dus wel in een doos oid laten ontdooien....

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

6

Re: invriezen!??

Hoi,

Ik heb al een keer een kant en klare taart met fondant ingevroren, wel in een doos en het gaat heel goed. Laat de taart wel langzaam ontdooien in de koelkast bijv. of op een koele plek.

Groetjes Ciska