1

Onderwerp: Biscuitdeeg blijft (bijna) iedere keer mislukken

Hallo,

ik heb net al enkele topics gelezen, maar ik zag mijn problemen nergens tussen staan. Ik heb inmiddels 4 taarten gebakken waarvan 2 met biscuitdeeg, maar heb denk ik minimaal 10 keer biscuitdeeg gemaakt.. Reden..het blijft mislukken!!

Twee weken geleden ging ik een taart voorhet jubileum van mijn ouders bakken. Het moest een slagroomtaart zijn want dat hadden ze 25 jaar geleden ook, dus leek het me wel zo slim om biscuitdeeg te gebruiken (anders wordt het zo machtig). Na meer dan 10 minuten mixen en de bloem zeven en door het mengsel heen spatelen zorgde er voor dat het leek alsof ik een mooie taart had, niet zo hoog alleen. Vervolgens haal ik hem uit de vorm. Zit er een laag rubber lijkt wel onder op de taart. Dit was ontzettend taai en (vrij) donker geel. Iemand enig idee hoe dit kan?

Wat andere keren gebeurde was dat de randen niet omhoog kwamen. Ik gebruik telkens de bakspray van dr oetker en doe vervolgens ook nog over de bodem en randen bakpapier. Ik had dan praktisch een boltaartje..ook leuk maar niet de bedoeling hahaha  :lol:

Mijn "gelukte" taarten hadden het probleem dat ze prachtig gerezen waren maar scheve randen hadden (de onderkant was even groot als de vorm en het werd steeds kleiner tot de boven kant van de taart ongeveer 4 cm kleiner was dan de daadwerkelijke vorm).

Is het mogelijk om een taart te bakken die gewoon dezelfde vorm heeft als de taarvorm? En zou het mij dan ook gegund zijn  :lol:

Ik ben nu namelijk alvast bezig met een taart voor aanstaande vrijdag. Het wordt een taart voor ongeveer 25 personen (gebruik een vierkante vorm van 30 x 30), ter gelegenheid van het IFKS (een jaarlijkse wedstrijd in Friesland waarin skutsjes tegen elkaar zeilen). Ondanks dat de taart een verrassing is voor de bemanning en aanhang en er dus geen verwachtingen zijn, wil ik dat hij perfect wordt. En natuurlijk dat ik niet eerst tien taarten hoef te bakken voor ik vind dat er eentje er wel mee door kan.

Sorry voor de lap tekst, hoop dat het een beetje begrijpelijk is.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen

ook ik heb nu een eigen site, lekkere keek

Re: Biscuitdeeg blijft (bijna) iedere keer mislukken

als ik jou was zou ik lekker de biscuitmix van funcakes of zeelandia gebruiken hoor!
veel meer kans op slagen vind ik!
de keren dat ik zonder mix aan de slag ging had ik precies hetzelfde.
bij mij kwam het doordat ik toch niet goed gespatelt had.

Ik zing mijn eigen wijsje!

3

Re: Biscuitdeeg blijft (bijna) iedere keer mislukken

Ik heb nu inderdaad de chocoladebiscuit van funcakes die ik voor deze taart ga gebruiken, maar wil graag dat mn vierkante taart dan ook vierkant wordt. Dus deze keer zonder scheve randen :)

ook ik heb nu een eigen site, lekkere keek

4

Re: Biscuitdeeg blijft (bijna) iedere keer mislukken

Raar, mijn biscuit (eitjes, suiker, bloem, bakpoeder) lukt iedere keer. Eitjes en suiker 10 tot 15 minuten mixen, totdat het heel lichtgeel is en in volume is toegenomen. Dan de bloem en bakpoeder gezeefd, in gedeeltes, erdoor spatelen met een lepel. Niet vergeten dat er in de onderkant van de kom ook gespateld moet natuurlijk. En dan in de oven zetten en bakken zoals hier op de site al aangegeven staat (ofwel ineens 170 graden,ca. 35 minuten, ofwel in delen opbouwend in temperatuur). Lukt altijd! Bij mij dan  :o .

Ik taart, jij taart, wij taarten, wij hebben getaart... Taarten is een werkwoord!

5

Re: Biscuitdeeg blijft (bijna) iedere keer mislukken

Ja ik snap er echt niets van, hou de kom ook de hele tijd in warm water zoals in het recept hier staat. Het deeg ziet er perfect uit.. het zou natuurlijk ook aan de oven kunnen liggen maar met cake en zo heb ik er geen last van.

Heb overigens inmiddels de taart in de oven staan, gemaakt dus met de funcakes mix en tot nu toe lijkt het goed te gaan. Hij moet er nog een minuutje of 10 in. Heb hem expres extra vol gedaan zodat ik eventueel als de bovenkant hele rare dingen gaat doen, af kan snijden zonder een sneu taartje over te houden.

Heeft niemand ooit last van de randen die scheef gaan?

ook ik heb nu een eigen site, lekkere keek

6

Re: Biscuitdeeg blijft (bijna) iedere keer mislukken

:think: heb je een heteluchtoven?
:think: kan het zijn dat de oven aan de ene kant warmer is dan aan de andere?

overigens, ik kan ook geen biscuit maken zonder de mix :nooo  :o Kan van alles bakken, maar wanneer er doorspatelen bijstaat gaat het fout :s  :grr:  :x  :rolleyes:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

7

Re: Biscuitdeeg blijft (bijna) iedere keer mislukken

Ik heb dit probleem ook al een paar keer gehad. Ook ik ga het vandaag proberen met funcakemix. Ik hoop dat het gaat lukken. Laat je nog weten of het goed gegaan is?