1

Onderwerp: mooi recht kapsel

weer een vraagje van mij....

hoe krijgen jullie je bisquit zo mooi rond en recht? de mijne zakken altijd aan 1 kant in, en de zijkanten zijn dus ook nooit zo mooi recht.
wat doe ik fout????

groetjes andrea

2

Re: mooi recht kapsel

Het deeg goed verdelen, is de temperatuur van je oven overal gelijkmatig? Misschien dat iemand anders nog de ultieme tip heeft???

3

Re: mooi recht kapsel

Vet je genoeg in? Zodat, als je 'm 'stort', hij er ook mooi uitkomt?
Gebruik je springvormen dan zou ik aanraden om bakpapier te gebruiken. Het gedeelte waar de sluiting zit is dan ook superglad!

Dag! Groetjes, Koenie
www.taartenvankoenie.nl

4

Re: mooi recht kapsel

Ik krijg er wel altijd een enorme bol op in het midden, maar als ik hem gestort heb leg ik er altijd even een zware glazen snijplank op dan zakt hij lekker recht nog een stukje naar beneden

Alles goed???? nee 3 fout

5

Re: mooi recht kapsel

In mijn kleine combi-hetelucht oventje kreeg ik ook altijd zo´n deuk aan 1 kant. Ik had het idee dat dat door de ventilator achterin kwam, die blaast het beslag dan weg zegmaar :-) Ik heb toen een ronde bakplaat van aluminium laten zagen zodat de taart kon draaien tijdens het bakken. Dat ging veel beter.
In mijn nieuwe grote hetelucht oven heb ik er trouwens geen last van.

Succes!
Groetjes, Jos