1

Onderwerp: botercreme

vraagje, met welke boter maken jullie de botercreme? ik heb roomboter gebruikt...1 op 1 met poedersuiker.en echt 10 min gemixt. de creme was heerlijk zacht en wit, maar werd als snel weer hard. het is toch de bedoeling dat de botercreme lekker smeuig en wit blijft?
gebruiken jullie boter uit een pakje of boter uit een kuipje???
ik heb uit een pakje gebruikt..misschien te hard?

groetjes andrea

2

Re: botercreme

Heb je hem buiten of in de koelkast bewaard?
Op zich moet-ie buiten de koelkast zacht blijven, in de koelkast wordt-ie inderdaad hard, daarom is het het beste om het op kamertemperatuur te verwerken.

Ik gebruik ook gewoon uit een pakje trouwens.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: botercreme

ik had hem per ongeluk in de koelkast gezet....toen ik t doorhad was het al hard. eruit gehaald en weer roeren roeren..maar helaas.
deze had ik niet gemaakt om te verwerken in een taart. t is nl ook lekker om op speculaasbrok te spuiten.....mijn oma maakte dat altijd.
dus als ik m op kamertemp bewaar, blijft ie zacht en wit?

groetjes andrea

4

Re: botercreme

eeja schreef:

dus als ik m op kamertemp bewaar, blijft ie zacht en wit?

groetjes andrea

Ja dan blijft hij inderdaad wit en zacht. Als je hem in de koelkast hebt gehad kan je hem ook weer zacht laten worden buiten de koelkast hoor. Evt. h

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl