51 Laatst bewerkt door dollelollypop (04-09-2011 13:59)

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Hallo Allemaal

Ten eerste even voor rooslovesroze:
Ik doe de slagroom in een pannetje laat hem heet worden maar niet laten koken en dan ( ik gebruik altijd cotè d'or chocolade ) aan stukken breken en dan laten smelten in de hete slagroom.
Zodra de chocolade gesmolten is de pan van het vuur nemen en af laten koelen.
Ik hoop dat het zo duidelijk is anders hoor ik het graag.

Dan voor starshine:
Je kunt het ook gewoon met melk en pure chocolade doen en dan is de verhouding 1 op 1.
Dus 250 ml. slagroom met 250 gram chocolade en dan hetzelfde zoals de witte chocolade bereiden.
Ik heb de toef wel een poosje buiten de ijskast gehad maar het lijkt me wel beter hem in de warme dagen toch in de koelkast te zetten.

Ik hoor het wel als er nog vragen zijn.
Groetjes en succes

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Helemaal duidelijk! Thanks, ga ik van de week meteen proberen, lijkt me zo lekker. Wel bijzonder dat je zo veel meer witte chocolade nodig hebt dan bruine. 625 gram of 250 gram is een groot verschil.
Als ik de toef dan ook nog wil kleuren, doe ik daar dan dezelfde kleurstof in als waarmee je fondant kan kleuren?

53 Laatst bewerkt door dollelollypop (04-09-2011 19:11)

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Hallo

Ja dat klopt het is zeker een groot verschil maar anders wordt de witte chocolade niet stijf.
En ja hoor je kunt gewoon de kleurstof wat je voor de marspein gebruikt gebruiken.
Succes ermee en nog een fijne avond.

Nog even èèn dingetjë: het schijnt dat als je de callebau chocolade gebruikt dat de chocolade niet mooi van kleur blijft en het schijnt gelig te worden dat staat hier eerder ergens beschreven dus ik gebruik dan gewoon de witte repen van de A.H. of de C1000.

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Nog een laatste vraag... ben een beginner, dus moet nog veel leren!
Kan dit in de vriezer, als toef? Ik denk zelf van wel. Want aangevette slagroom kan ook in de vriezer. Maar effe voor de zekerheid...

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Ja hoor ik heb ze ook in de vriezer gehad en er toevallig vandaag uitgehaald.
Niks mee aan de hand hoor.

56

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

hoi dollelollypop,
bedankt voor je uitgebreide antwoorden! heel fijn. ga het snel ook proberen! :Y

Life is what happens to you, will you'r busy making other plans...

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Graag gedaan hoor  :)

58

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Gebruik je nou cote'ador chocolade of c1000 merk chocolade

59

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Gebruik je nou cote'ador chocolade of c1000 merk chocolade

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Frutsel schreef:

Gebruik je nou cote'ador chocolade of c1000 merk chocolade

Van de c1000 alleen de witte omdat ze die niet in Cote d"Or hebben.

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

dollelollypop schreef:

Ja hoor ik heb ze ook in de vriezer gehad en er toevallig vandaag uitgehaald.
Niks mee aan de hand hoor.


Thanks voor al je uitleg! Ik ga aan de slag!

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Ja hoor dat klopt wat rooslovesroze zegt.
Ik gebruik alleen de witte chocolade van de c1000 of van de A.H. omdat ze geen witte chcocolade van cote d'or hebben maar normaal gebruik ik cote d'or chocolade.

63

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Ik had de slagroom/ chocolade idd niet meer opgeklopt, nadat ik hem uit de koelkast had gehaald.
Ach, ze zullen er niet minder om smaken.....kan ik toch weer cc's bakken .

Wat vervelend....

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Dat was jammer en nee de smaak blijft hetzelfde maar zoals je al zei dan kan je ze nog een keer maken haha.

65

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

zou je deze 'witte' toef ook kunnen kleuren met kleurstof?

Life is what happens to you, will you'r busy making other plans...

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Ja hoor dat kan gewoon want ik heb het al eerder gehoord.

67

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Ben er nu mee bezig, ben benieuwd, staat nu af te koelen in de koelkast. Ik moet van het weekend 50 cc maken, dus wilde deze ook maken, maar eerst even proeven!!!!

68

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Ik heb de toeven vandaag gemaakt met witte chocolade van de Lidl, die met die stukjes aardbei erin... LEKKER! Niet normaal... Zeker een aanrader!

Kijk eens op mijn hyves: http://makeacupcake.hyves.nl/

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Dat is fijn om te horen want dan kunnen we eindelijk eens een lekkere toef maken in plaats van al die botercreme toeven.  :)

70

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Goh het klinkt zo lekker en het ziet er zo mooi uit, dat ik het recept heb opgeslagen.

@Linda1: ik ben zo benieuwd of het is gelukt!

Groetjes, Petra
Sinds kort ook een website: http://www.prettaart.webklik.nl

71 Laatst bewerkt door "yvonne 72" (11-09-2011 15:53)

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

hoihoi!

Even een dom vraagje,maar kan je er ook een taart mee afsmeren ipv botercreme of is het alleen als vulling te gebruiken?
Ik wil nl voor zaterdag een taart maken en die vullen met verse aardbeien en de witte chocolade canache.
Als ik hem dan daar ook meteen mee af kan smeren,dan zou dat ideaal zijn.
En voor welke maat taart is deze hoeveelheid?
Ik ga nl een taart maken van 25x32 cm.
Alvast bedankt voor je antwoord.

groetjes yvon

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Hmmm die van mij met witte chocolade is mislukt... Ik had hem op het vuur gelaten, dacht smelt de chocolade beter en toen is hij aangebrand. O wat zonde!!! Dus opnieuw met melk chocolade en die staat nu in de koelkast.

73 Laatst bewerkt door Marjonz (11-09-2011 16:44)

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

"yvonne 72" schreef:

hoihoi!

Even een dom vraagje,maar kan je er ook een taart mee afsmeren ipv botercreme of is het alleen als vulling te gebruiken?
Ik wil nl voor zaterdag een taart maken en die vullen met verse aardbeien en de witte chocolade canache.
Als ik hem dan daar ook meteen mee af kan smeren,dan zou dat ideaal zijn.
En voor welke maat taart is deze hoeveelheid?
Ik ga nl een taart maken van 25x32 cm.
Alvast bedankt voor je antwoord.

met de zoekfunctie op ganache afsmeren vind je heel wat topics :Y , succes

ps een vraag is nooit dom

Groetjes Marjon

74

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Marjonz schreef:
"yvonne 72" schreef:

hoihoi!

Even een dom vraagje,maar kan je er ook een taart mee afsmeren ipv botercreme of is het alleen als vulling te gebruiken?
Ik wil nl voor zaterdag een taart maken en die vullen met verse aardbeien en de witte chocolade canache.
Als ik hem dan daar ook meteen mee af kan smeren,dan zou dat ideaal zijn.
En voor welke maat taart is deze hoeveelheid?
Ik ga nl een taart maken van 25x32 cm.
Alvast bedankt voor je antwoord.

met de zoekfunctie op ganache afsmeren vind je heel wat topics :Y , succes

ps een vraag is nooit dom


Ik zal eens gaan kijken.
Thanx  :thumb:

groetjes yvon

75 Laatst bewerkt door dollelollypop (11-09-2011 18:58)

Re: Toef van witte chocoladecanache geprobeerd

Hallo yvonne

:Y  Ja hoor je kunt hem er gewoon mee afsmeren.
Ik heb voor een paar weken terug een taart met deze vulling gemaakt en hem er ook mee afgesmeerd dus je hoeft niet verder te zoeken.
Het gaat prima. succes ermee.

En ik heb hem voor een taart van 18 bij 28 gemaakt en had genoeg voor 1 laag canache en afsmeren maar of jij daar ook genoeg aan hebt dat weet ik niet, eerlijk gezegd denk ik dat je dan beter 1½ keer de hoeveelheid kan nemen in plaats van 1 keer.