1

Onderwerp: baktijd 30 cm ronde taart

Ik ga deze week voor het eerst een 30cm taart bakken. Ik heb in de tabellen het recept gevonden voor de hoeveelheden.  Maar zoek nu nog advies over de baktijd.
Het heeft heel lang geduurd voor ik de juiste tijden en temperatuur had voor een 15 cm en een 20 cm taart.
Maar gezien de hoeveelheden die je nodig hebt voor een 30cm taart hoop ik op resultaat in 1x  :P

In mijn rottige combimagnetron doe ik voor een 15 cm 10 minuten op 130 en dan 15 minuten op 16 en dan is ie perfect.
Geldt dan voor een 30 cm 2x zo lang?

Wat is jullie gouden tip?

2

Re: baktijd 30 cm ronde taart

Mijn gouden tip: Tegen het einde van de baktijd heel goed gaan opletten. Zodra je biscuit begint te krimpen is ie gaar.

En 50 min. voor 30 cm lijkt me idd een goede richttijd.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: baktijd 30 cm ronde taart

rond de 45 minuten en ik doe er een bloemnagel in om er zeker van te zijn dat ie in t' midden ook goed gaar is.

Life is what you bake it.

4 Laatst bewerkt door Sonj@ (08-08-2011 12:37)

Re: baktijd 30 cm ronde taart

Ik kijk altijd naar het aantal eieren per taart:

2/3 eieren ± 20 minuten
4/6 eieren ± 30 minuten
7/9 eieren ± 40 minuten

En vanaf die tijd even voelen, bij terugveren is de taart gaar.

Maar dat is mijn ervaring met mijn oven natuurlijk  ;)

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!