1

Onderwerp: gesmolten chocolade als vulling zou dat lekker zijn?

Ik ga vnd een taart maken met een laagje botercreme en dan hazelnootpatidess erdoor heen. Ik zat maar te denken wat daar nog meer lekker bij zou zijn en toen kreeg ik de tip..
pure chocolade smelten en die als 2e laag gebruiken, dan wordt het daarna natuurlijk weer wat harder en was misschien wel lekker.. Ik twijfel, wat denken jullie?

2

Re: gesmolten chocolade als vulling zou dat lekker zijn?

Is lekker. Maar wat ik zou doen is chocolade ganache.
Dat is gesmolten chocolade met slagroom erdoor. Is heel lekker zacht en bijna overal lekker bij.

Recept staat op dit forum bij recepten.

Groetjes Bianca

3

Re: gesmolten chocolade als vulling zou dat lekker zijn?

Kan dat ook buiten de koelkast bewaard worden?

4

Re: gesmolten chocolade als vulling zou dat lekker zijn?

Of de gesmolten chocolade niet als een dikke plak doen, maar in dunne sliertjes over de botercreme zodat je knapperige stukjes krijgt. Kan dan prima buiten de koelkast bewaard worden.

Re: gesmolten chocolade als vulling zou dat lekker zijn?

ganache kan niet buiten de koelkast

Ik zing mijn eigen wijsje!

6

Re: gesmolten chocolade als vulling zou dat lekker zijn?

koekiemonster schreef:

ganache kan niet buiten de koelkast

echt niet? ik meen van wel, omdat de slagroom net aan de kook komt

Groetjes Miriam
Zij die gaan taarten groeten u!