Onderwerp: Koekjes- en icing-vraag
Ik heb gisteravond weer een poging gedaan koekjes te bakken en decoreren. Als recept voor de koekjes had ik gewoon simpel zanddeeg: bloem, boter en witte basterdsuiker. Ik kwam erachter dat het zich toch niet helemaal leent voor het uitsteken van koekjes, want het bleef nogal plakkerig. Maargoed, eenmaal in de oven kwamen ze er prachtig uit. Toen ging ik ze decoreren, wat al heel wat beter ging dan bij mijn eerste poging (yes, ik maak vorderingen ) maar toen ik ze vanochtend wilde proeven, bleken ze nogal zacht en taai te zijn. Weet iemand waar dit aan kan liggen? Ik heb ze precies zo gebakken zoals in het recept: 20 minuten op 175 graden. Kan het misschien liggen aan de icing, waar toch vocht doorheen zit?
En dan de icing. Hoe krijgen jullie die 'harde' kleuren voor elkaar? Ik heb zowel vloeistof als pasta, en met die vloeistof weet ik dat het kleuren vaak meer op pastel-tinten uitkomt, maar met die geconcentreerde pasta zou het toch intenser moeten worden?