1

Onderwerp: grootte biscuit

ik heb dinsdag een slagroomtaart gebakken, het bisquit van 4 eieren, 20 gr maizena, 1 zak vanillesuiker, 125 suiker en 80 gr bloem...ik vond het kapsel wel erg laag, want ik kreeg hem zelfs niet in 3 lagen, vond ik best jammer.
hebben jullie een ander recept of een grotere hoeveelheid?

groetjes andrea

2

Re: grootte biscuit

Dit is het recept wat ik gebruik als ik geen mix van de webshop gebruik:
Voor een (spring)vorm van +/- 26 cm.neem je
6 eieren
175 gr.kristalsuiker
175 gr.patentbloem(gezeefd)
15 gr.citroenrasp
Tik de eieren in de beslagkom,zorg dat deze vetvrij is hierbij de suiker en citroenrasp zet de kom op een pan kokend water op laag pitje en roer met een garde tot een temp.35gr.C. Van het vuur af en klop het op tot het dik en romig is.
Spatel(luchtig omscheppen)nu de gezeefde bloem door en giet het beslag in de vooraf ingevette vorm en strijk het even glad.
Zet de vorm in de oven met een temp. 185gr.C. heteluchtoven 170gr.C en bak in
+/- 25-30 min.gaar.controle met breinaald of satestokje.
Uit de oven enkele min. ondersteboven op een rooster plaatsen,verwijder dan de vorm en laat verder afkoelen.
Bak de taart bij voorkeur een dag voor gebruik dan zal hij makkelijker te verwerken zijn.

3

Re: grootte biscuit

En deze komt daar een beetje mee overeen:
http://www.deleukstetaarten.nl/index.ph … sisbiscuit

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4 Laatst bewerkt door Mieke Verheij (29-11-2007 13:54)

Re: grootte biscuit

Marianne schreef:

En deze komt daar een beetje mee overeen:
http://www.deleukstetaarten.nl/index.ph … sisbiscuit

Deze is perfect!! Ik heb dit recept pas ook gebruikt voor een 26cm biscuit en ik kon hem (uit de losse pols ;)) in 3 lagen snijden. Hij was mooi hoog geworden!

5

Re: grootte biscuit

Mieke Verheij schreef:
Marianne schreef:

En deze komt daar een beetje mee overeen:
http://www.deleukstetaarten.nl/index.ph … sisbiscuit

Deze is perfect!! Ik heb dit recept pas ook gebruikt voor een 26cm biscuit en ik kon hem (uit de losse pols ;)) in 3 lagen snijden. Hij was mooi hoog geworden!

ik heb zelf een springvorm van 22 cm, maakt dat veel verschil voor dit recept?

groetjes andrea

6

Re: grootte biscuit

Ik zou gewoon dezelfde hoeveelheid aanhouden, wordt-ie misschien ook nog wat hoger :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: grootte biscuit

oke, dank je wel marianne

groetjes andrea

8

Re: grootte biscuit

sinds ik de biscuitmix van de webshop heb gebruik ik niets anders
die is heerlijk luchtig en lijkt nog het meest op de taart van de banketbakker

ik heb vroeger ook weleens een soortgelijk recept als jullie noemen gebruikt maar dat was niet altijd naar tevredenheid

met de mix bak ik blindelings controleer niet eens meer of ie wel gaar is en zo

cateren is ook gebakjes maken :)

9

Re: grootte biscuit

nou..ik heb vanmiddag het bisquit gebakken met recept van de basismix..maar hij is aan 1 kant ingezakt..zo jammerrrr...
hoe kan dat eigenlijk? kan iemand mij dat vertellen? ik heb de oven Niet open gehad tussentijds..

hoe kan ik hem nu het beste mooi glad krijgen, het word een slagroomtaartje...

groetjes andrea

groetjes andrea

10

Re: grootte biscuit

2x de groetjes hahah toemaar weer