1

Onderwerp: Lemoncurd zelfmaken: blijft te vloeibaar...

Vandaag heb ik lemoncurd gemaakt, maar.... hij wil niet opstijven. Nu ben ik zo stom geweest om het mengesel na het toevoegen van de eitjes, omdat ik even niet oplette, toch nog even te laten koken (terwijl in alle recepten hiervoor gewaarschuwd wordt).
Zou dit de reden zijn?
Ik heb dus nu een soort lemoncurdsaus, wel lekker maar erg vloeibaar. Oplossing/idee?

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

2

Re: Lemoncurd zelfmaken: blijft te vloeibaar...

Koken is niet het probleem, hoogstens krijg je er dan stukjes in (gewoon door zeef trekken) je moet het langer verhitten en blijven roeren totdat het ingedikt is, dit kan nogal per portie verschillen in tijd..gewoon op een 80 graden houden en blijven roeren........

I believe in Sandy Claws