Onderwerp: Wilton Cake Circles
Zojuist kwam mijn laatste bestelling uit de hebshop binnen. Ik was in de veronderstelling dat ik taartkartons besteld had, maar nu blijken het de Wilton Cake Circles te zijn. Die zijn van golfkarton, ongeveer 4mm dik. Eén zijde is vetvrij.
Om te stapelen moet je, omdat 1 zijde vetvrij is, twee circles tegen elkaar plakken. Dat wordt dan een plaatje van bijna een centimeter dik. Op zich niet zo erg, maar omdat het golfkarton is zijn de randen open. Ik ben bang dat dat helemaal vol gaat zuigen met botercrème, en dat er dan niet veel stevigheid meer in zit. Op de achterkant van de verpakking staat dat je de circles in moet pakken met speciale folie, maar die is niet te koop in de shop.
Bij deleukstetaartenshop zeggen ze dat bij de Wilton-workshops dezelfde cake circles gebruikt worden, en dat die niet ingepakt worden. Op de verpakking staat dat het voedselveilig is, maar het lijkt mij dat dat alleen van toepassing is op de vetvrije zijde.
Heeft iemand ervaring met deze cirkels?