1

Onderwerp: Enkele vragen van een beginner ...

Hoi,

Zaterdag 6 augustus is het feestje voor mijn dochter haar verjaardag ...
De eerste taart zit nu al in de vriezer (maakte die op een workshop) ...
Nu ga ik wel nog een taart moeten maken en eventueel nog cupcakes (anders nog 2 taarten).
Nu is het wel zo dat ik niet weet hoe ik het best te werk ga ...

Is het goed als ik de donderdag al ga bakken en dan de vrijdag ga vullen en versieren of zullen de taart en cc dan al 'te oud' zijn ?

En indien dit perfect kan, hoe bewaar ik de taart en cc dan best ? In de frigo of gewoon in een cakedoos ?

Of maak ik beter alles de vrijdag ? Of kan ik nu al gaan bakken en dan eventueel gaan invriezen ?

Alle tips zijn welkom  :P

Re: Enkele vragen van een beginner ...

Hoi Yaghna!

Alles hangt er een beetje vanaf wat je wilt gaan bakken en waarmee je wilt gaan vullen.

Je kunt donderdag gerust al alles bakken en vrijdag alles vullen en afmaken hoor, al zou ik zelf de cupcakes pas vrijdag bakken. Ik heb gemerkt dat die krengen namelijk redelijk snel uitdrogen, dus hoe verser, hoe lekkerder vind ik :)

Je cctjes hoeven (afhankelijk van de vulling) niet in de koelkast. Cakejes drogen ook erg uit in de koelkast, dus als het niet hoeft, liever niet doen.
Mocht je er toeven oid op willen maken, zou ik dit pas zaterdag doen. Zoveel werk is dat niet :)

Wat betreft je taarten, dat hangt dus van de vullingen en recepturen af.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Enkele vragen van een beginner ...

Op de ccjes zou ik idd eens proberen met toeven te werken ...
Lijkt me wel leuk ... En dan zou ik daarop vlindertjes willen zetten (heb begrepen dat er dan tylose ofzoiets bij moet om ze hard te laten worden)
Verder zou er dus geen vulling gebruikt worden bij de cc's ...
(wat ik erop spuit als toef weet ik nog niet goed)

En de taart die zou ik vullen met chocolademousse of boterroom met chocolade erdoor (ofzoiets) dus die staat dan best wel in de frigo dacht ik ?

Re: Enkele vragen van een beginner ...

Ja je taartje kan dan beter wel in de koelkast inderdaad  :Y

Je vlindertjes kun al van tevoren maken en dan door de fondant tylose mengen. Je kunt ook 1:1 gumpaste met fondant mengen, dat heeft mijn voorkeur, maar tylose gaat ook prima.

veel plezier in ieder geval!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5 Laatst bewerkt door Barbaral (29-07-2011 12:12)

Re: Enkele vragen van een beginner ...

Je kunt de volgende vullingen buiten de koelkast bewaren.

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=15183

Ik kan me voorstellen dat je al genoeg zaken in de koelkast hebt voor de verjaardag ;).

Alles met slagroom moet de koelkast in.

Als je fondant met tylose mengt, kun je het het beste even laten staan (afgedekt) en daarna verwerken. Je kunt een papiertje vouwen en ze daar in laten drogen, dan staan de vleugeltjes mooi rechtop.

Succes, ben benieuwd naar de foto's!

6

Re: Enkele vragen van een beginner ...

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Ja je taartje kan dan beter wel in de koelkast inderdaad  :Y

Je vlindertjes kun al van tevoren maken en dan door de fondant tylose mengen. Je kunt ook 1:1 gumpaste met fondant mengen, dat heeft mijn voorkeur, maar tylose gaat ook prima.

veel plezier in ieder geval!

die kende ik nog niet; 1:1 gumpaste, dank je! wordt dit hard of blijft het nog iets flexibel?

Re: Enkele vragen van een beginner ...

Dit wordt goed hard :)
Ik maak er mijn rozen en andere bloemen mee. Alleen gumpaste wordt te snel hard vind ik, en op deze manier kan ik sneller en meer rozen tegelijk maken. Lopende bandwerk :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: Enkele vragen van een beginner ...

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Dit wordt goed hard :)
Ik maak er mijn rozen en andere bloemen mee. Alleen gumpaste wordt te snel hard vind ik, en op deze manier kan ik sneller en meer rozen tegelijk maken. Lopende bandwerk :)

super, bedankt! Het valt mij op dat je altijd heel sociaal bent hier op dit forum met aanwijzingen en zo  :Y

9

Re: Enkele vragen van een beginner ...

Thx voor de lijst ... Dus als ik het goed bergijp kan ik de taart dan toch vrijdag al maken (met boterroom gevuld) en buiten de frigo laten staan tot zaterdag ? Ik dacht echt dat boterroom altijd de frigo in moest :)
Dan word het dus zoiets want de frigo zal idd goed vol zitten  :)

Oh en foto's zullen zeker volgen :-)

En wat de vlindertjes betreft :
Dus ik meng wat tylose bij mijn suikerpasta en maak daarmee de vlindertjes ? Juist toch hé ?
En kan ik die dan eventueel al de vrijdag maken en de zaterdag dan nog gewoon op de toefjes plaatsen ?

Re: Enkele vragen van een beginner ...

Haha dank je wel :)
Ach, ik kan alleen tips geven die voor mij werken. Wil natuurlijk niet zeggen dat het de juiste manier is hè, maar als iemand er iets aan heeft doe ik het graag.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/