1

Onderwerp: bakken met bakpapier?

Hallo mensen,

Morgen mag ik weer aan het bakken gaan.
voor een verjaardag voor de buren.
het buurmeisje had dit gevraagd!

Nou had ik op youtube gezien dat sommige mensen,
met het bakken van de biscuit,
een rand bakpapier doen om de bakvorm.

http://www.youtube.com/watch?v=uzBAh7mWSvY

Heeft iemand hier ervaring mee?
hoe ging het? en heb je tips?

( en hoeveel marsepein heb je dan ong. nodig voor het bekleden?
de bakvorm is ca. 25 cm. )

veel liefs en veel bak plezier,

Linda  :Y

2

Re: bakken met bakpapier?

Mijn mam doet dat ook , met springvorm, vindt ze makkelijker
Ik heb rond bakblik, geen springvorm en ik vet alleen in...t is wat je fijn vindt...denk ik..

Grtls Irene
Ik ben niet gestoord, ik ben mentaal hilarisch!!

Re: bakken met bakpapier?

Ik doe meestal bakpapier aan de binnenkant van de vorm zodat mn biscuit niet aan de zijkanten plakt...

Je kunt dan op die manier ook de vorm verhogen, zodat je taartje hoger kan rijzen, hoe hoog het taartje dan wordt is ook afhankelijk van hoeveel beslag je maakt en hoe je bakt.

De hoeveelheid marsepein die je dan nodig hebt is niet echt te voorspellen, ligt eraan hoe hoog je taart uiteindelijk is en hoe dik je de laag met marsepein maakt. Ik zou gewoon iets meer nemen dan de hoeveelheid die je normaal pakt voor een 25cm. Het is ook handig om na het uitrollen met je rolstok te 'meten' of de plak om de hele taart gaat passen.

Succes!

"de hersenpan is geen jukebox waar je naar believen vrolijke ideeën uit tovert" - Martin Bril (1959-2009)