danica schreef:Ik heb vrijdgavond tijdens het bakken geprobeerd zelf marsepein te maken.
Maar iets is er niet goed gegaan denk ik.
De samenstelling was goed alleen de marsepein werd veelste kleverig. Heb hem in de vriezer gezet (staat die nog)
Maar klopt het dat je marsepein zo kleverig is en daarom eigenlijk 2 dgn in de ijskast moet houden?
Mik er nog maar wat poedersuiker bij totdat het niet meer kleverig is, de dagen rust in de koelkast zijn om de smaak ten volle te ontwikkelen en heet rijpen.......Misschien ehb je de amandelen zelfs zelf gemalen en of een foodprocessor gebruikt waarbij wat te veel warmte is ontstaan waardoor de olie uit de amandelen is gekomen, daardoor kan ook een vervelende kleverigheid ontstaan samen met de andere ingredieten en heeft helaas ook zijn neerslag op de smaak.
Invriezen van verse marsepein is geen goed idee als je er vers ei in gebruit hebt.....het bederft namelijk sneler als het eenmaal weer ontdooit is.marsepein kun je beter kopen, de kwaliteit is altijd gelijk, makkelijk te kleuren en te verwerken en langer houdbaar en invriezen geen probleem (wordt zonder vers ei gemaakt).
I believe in Sandy Claws