1

Onderwerp: marsepein vraagje

Ik heb vrijdgavond tijdens het bakken geprobeerd zelf marsepein te maken.

Maar iets is er niet goed gegaan denk ik.
De samenstelling was goed alleen de marsepein werd veelste kleverig. Heb hem in de vriezer gezet (staat die nog)
Maar klopt het dat je marsepein zo kleverig is en daarom eigenlijk 2 dgn in de ijskast moet houden?

Wie weet dit

2

Re: marsepein vraagje

danica schreef:

Ik heb vrijdgavond tijdens het bakken geprobeerd zelf marsepein te maken.

Maar iets is er niet goed gegaan denk ik.
De samenstelling was goed alleen de marsepein werd veelste kleverig. Heb hem in de vriezer gezet (staat die nog)
Maar klopt het dat je marsepein zo kleverig is en daarom eigenlijk 2 dgn in de ijskast moet houden?

Mik er nog maar wat poedersuiker bij totdat het niet meer kleverig is, de dagen rust in de koelkast zijn om de smaak ten volle te ontwikkelen en heet rijpen.......Misschien ehb je de amandelen zelfs zelf gemalen en of een foodprocessor gebruikt waarbij wat te veel warmte is ontstaan waardoor de olie uit de amandelen is gekomen, daardoor kan ook een vervelende kleverigheid ontstaan samen met de andere ingredieten en heeft helaas ook zijn neerslag op de smaak.

Invriezen van verse marsepein is geen goed idee als je er vers ei in gebruit hebt.....het bederft namelijk sneler als het eenmaal weer ontdooit is.marsepein kun je beter kopen, de kwaliteit is altijd gelijk, makkelijk te kleuren en te verwerken en langer houdbaar en invriezen geen probleem (wordt zonder vers ei gemaakt).

I believe in Sandy Claws

3

Re: marsepein vraagje

euh, welk recept heb je geprobeerd. Ik maak zelf ook altijd marsepein en gebruik het eenvoudige recept. Ik leg heb ook wel in de koelkast.
Bij mij is hij niet zo kleverig hoor! Ik verwacht dat de verhoudingen niet goed zijn geweest. De volgende keer zou ik niet meteen ál het vocht erbij doen. In het begin is het heel kleverig dat klopt, maar na het mengen wordt dit steeds minder.
Suc6

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

4

Re: marsepein vraagje

Carina,

Wat heb jij voor recept dan..
Over welk vocht heb jij het , het ei misschien?


Ik heb inderdaad de amandelen gezeefd om ze klein te maken.

5

Re: marsepein vraagje

danica schreef:

Carina,

Wat heb jij voor recept dan..
Over welk vocht heb jij het , het ei misschien?


Ik heb inderdaad de amandelen gezeefd om ze klein te maken.

Ik gebruik het 'eenvoudige recept' voor marsepein, hier van de site. Het vocht, daarmee bedoel ik het eiwitpoeder, tesamen met het gekookte (afgekoelde) water.
Ik gebruik altijd de helft van de hoeveelheden. Anders krijg je zoveel marsepein ineens en ik gebruik het altijd alleen om te decoreren en niet om te bekleden.
Ik maak van de marsepein altijd marsefond (1:1 marsepein en mmf)

Ik hoop dat het gaat lukken.

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl