1

Onderwerp: rode fondant bakels smelt!?

Gisteren een cars taart gemaakt waarbij de bovenste taart vanochtend aan het smelten was.
Nu had ik dat vorige week ook al met een rood beklede taart die dus over de onderste 2 taarten heen gesmolten was :s
De onderste taart op de foto is hetzelfde kapsel en met dezelfde vulling en hebben in dezelfde koelkast gestaan. maar daar is niks mee aan de hand.
De rode fondant heb ik bij Bouwhuis weg en is van de Bakels.
De onderste is ook van de bakels (de witte) maar heb ik zelf gekleurd.
Ik heb vanochtend contact met hen gezocht en ze zeiden dat het een vochtprobleem zou zijn.
Maar dan denk ik dat de andere taart er ook wel last van zou hebben.
En dit heb ik echt nog niet eerder bij de hakken gehad.
Hebben nog er nog meer last van dat de rode zo smelt????

2

Re: rode fondant bakels smelt!?

heb pas nog met rode bakels een taart bekleed terwijl het warm was. Geen problemen gehad met smelten  :nooo  Ventilator erop, dijkjes spuiten en in de koeling (5 graden). Voor gebruik even uit de koelkast en ging prima  :Y

Re: rode fondant bakels smelt!?

Ik heb ook geen problemen gehad met smelten, maar heb het vaker gehoord. Had je je koelkast erg koud staan? Ik heb hem altijd op de laagste stand staan ( op zijn warmst).

4

Re: rode fondant bakels smelt!?

misschien dat het kan dat de ene taart hoger stond dan de andere waar door hij dichter bij het koel element kwam. ik heb het zelf ook weleens gehad.