1

Onderwerp: meringue botercreme invriezen?

Ik heb hier en daar wel gelezen dat je meringue botercreme kunt invriezen, maar nu kan ik nergens vinden of ik het ook kan invriezen als ik het net bereid heb. Dus zeg maar direct na het bereiden in een bak doen en invriezen. Of kan ik het dan na invriezen niet meer gebruiken om een toef van te spuiten?

Wie heeft hier ervaring mee?

2

Re: meringue botercreme invriezen?

Ik doe het altijd! Bereiden, in bakjes en invriezen. Gaat nooit fout!

"There are far, far better things ahead than any we leave behind" - C.S. Lewis

Re: meringue botercreme invriezen?

Okay,

Maar kun je er dan nog wel een toef mee spuiten? Of word het iets wateriger door het invriezen?

Sorry voor alle vragen die ik heb hoor..

4

Re: meringue botercreme invriezen?

Geeft niet!

Ja kan prima hoor. Je zou het nog een keer kunnen opkloppen maar dat hoeft niet perse. Gewoon goed laten ontdooien. Ik vind het persoonlijk het makkelijkste spuiten als de creme zacht is, dus laten ontdooien in de koelkast en een uur voor het spuiten uit de koelkast halen.

"There are far, far better things ahead than any we leave behind" - C.S. Lewis

Re: meringue botercreme invriezen?

Okay, helemaal top. Ik heb nl bij de macro een pak met eiwit gekocht, maar dat is maar 2 dagen houdbaar na openen. En aangezien ik het zonde vind om het na 1 keer gebruiken weg te moeten gooien, had ik het idee om dan maar een voorraadje mbb te maken en in te vriezen. Dat scheelt de volgende keer weer wat werk.

Dank je wel! :)