Onderwerp: orchaed flower

Ik wil en bloem met de orchaed flower maken en hem bol op laten drogen.
Dit heb ik nu gedaan door de bloem in een schaaltje te leggen maar de fondant wilt niet hard worden.

hoe doen jullie dit.

groetjes claudia

Re: orchaed flower

Heb je er wel tylose of gumpaste doorheen gedaan dan? En welke fondant heb je gebruikt?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: orchaed flower

heb er tylose doorgedaan en ik gebruik fondant van funcakes

Re: orchaed flower

Het kan zijn dat er te weinig tylose door zit, of dat je een wat oudere lichting van fc gebruikt. Die werd namelijk ook niet hard.
En luchtvochtigheid in huis kan ook erg van invloed zijn. Dus geen was ophangen in de kamer of zo :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: orchaed flower

Met dit weer is het zelfs een drama om pure gumpaste goed droog te krijgen (vanmorgen bij Madhuri was dat ook erg moeilijk) Je kunt je voorstellen dat het met fondant dan helemaal lastig is  ;)

Zorg voor voldoende tylose, zet de verwarming aan.. of zet de schaaltjes even een uurtje op 50 graden in de oven met de deur open.

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

Re: orchaed flower

mijn oven doet het niet met de deur open kan dit ook met de deur dicht of wat is de functie van de open ovendeur

7

Re: orchaed flower

Dat krijgt de oven meer een functie van droger ipv bakken.

8

Re: orchaed flower

Claudia Peeters schreef:

mijn oven doet het niet met de deur open kan dit ook met de deur dicht of wat is de functie van de open ovendeur

Die van mij ook niet, dus doe ik het met de deur dicht. Werkt bij mij ook prima. Als je het eruit haalt denk je van niet (dan is het wat warm/zacht) maar góed laten afkoelen, dan wordt het alsnog kéihard.