1

Onderwerp: ganache trekt in taart

Hallo,

mijn ganache werd niet echt dik (las op de site al dat het misschien niet de goede slagroom was en ik had de chocola in de room gedaan 250 cc + 250 melkchocola) er zat een kleine beschadiging in het kapsel aan de bovenkant van de taart en daar trok de ganache helemaal in. Het werd geen afsluitende laag. Moet er eerst botercreme onder? Wat doe ik verkeerd?
alvast bedankt.

p.s. hij was er niet minder lekker om.

2

Re: ganache trekt in taart

100 slagroom met 200 pure chocola, en bij melk en wit is het 100 slagroom met 300 chocola (althans zo wordt 't gebruikt in het filmpje van Michelle), dus ik denk te weinig chocolade

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: ganache trekt in taart

Te weinig chocola.. dit recept is voor de taart te overgieten met (meerdere lagen) ganache

4

Re: ganache trekt in taart

Ik gebruik dit recept ook om af te smeren hoor. alleen even goed af laten koelen (koelkast)...en om te vullen trouwens...

5

Re: ganache trekt in taart

brenn schreef:

Ik gebruik dit recept ook om af te smeren hoor. alleen even goed af laten koelen (koelkast)...en om te vullen trouwens...

En opkloppen als het uit de koelkast komt!

Liefde is gratis, raar dat sommigen er dan nog zo zuinig mee zijn. ;-)
Liefs,   Ricky