Nou ga ik twijfelen hoor wat ik moet doen 
Kijk ik ben niet zo gevorderd in dit soort dingen als jullie 
Het verzoek wat ik van een goede vriend heb gekregen voor de verjaardag :
Een taart van pure chocolade waarbij het uiterlijk iets met Apple te maken moet hebben, voor een man of 16-18 max.
Ik heb een vierkante vorm van 23cm. De taart wilde ik maken volgens het recept van de Black Magic cake :
250g Bloem
150g Donker basterd suiker
100g Suiker
75-100g cocoa
9g baking soda
5g bakpoeder
6g zout
3 eieren
235ml super sterke koffie of espresso
235ml Karnemelk
120ml Maisolie
5ml vanille
Oven verwarmen tot 175C
Bakblik goed invetten (24/25cm blik of +/-20 cc's)
Zeef de bloem, cocao, witte suiker, zout, baksoda en poeder.
In een 2de kom mix de eieren, basterd suiker, koffie, karnemelk, olie en vanille tot een mooie massa.
Voeg de natte mengsel bij de droge. 2 min mixen.
Het beslag hoort een beetje waterig te zijn. In de vorm gieten
Bak blik niet meer als 2/3 vullen!!
Baktijden...
10-12.5cm rond of cupcakes 25 min
15cm rond = 35 min
20cm rond = 40-45 min
24/25 cm rond = 50 min
30 cm rond = 1 uur
Kan het ook zonder koffie trouwens dat jullie weten?
Daarover wilde ik dus witte chocolade (ganach) gieten.
Logo erop van karton met bakpapier zodat het niet zo kleeft.
Afspuiten met zilver.
Maar een dunne laag witte chocofondant klinkt ook goed. Ow wacht.. Bedoel je dan dat ik het logo uit de laag snij die ik op de taart geplakt heb, de taart zilverspuit, en dan het witte logo er weer inleg??
Heb ik dan aan 500gr genoeg? ik weet nog niet of ik een cake of twee cakes op elkaar plak.
Effe los van het recept en zo.. tis LEUK
ik maak me bij taarten/cupcakes nooit zo druk of het lukt, fix het wel denk ik altijd.. zo zeker ben ik van andere dingen nooit
was ik maar banketbakker geworden 