1

Onderwerp: denk dat ik er klaar voor ben

http://i957.photobucket.com/albums/ae58/dollieke/dolly/SAM_2620.jpg


Morgen mijn eerste taart bakken
nou ja minitaartje
ik begin met een rond bol taartje van  15 cm
piep klein dus
van de week van alles besteld op deze site en vanmiddag naar de makro om mixxen te kopen

mijn deegroller en plastic kleed ligt nog in de kast
mis ik verder nog iets denken jullie ????
en op de beschuitmix staat 105 gram eieren  :D hoe weeg ik dat gewoon de eieren in een bakje gooien en wegen op een weegschaal of zo iets ????? :)

nou maar hopen dat hij lukt
nog tips misschien  :D

2

Re: denk dat ik er klaar voor ben

ei tikken in een bakje op de weegschaal, als je een beetje erbij of eraf moet halen eerst klutsen want anders kloppen je verhoudingen niet meer

3

Re: denk dat ik er klaar voor ben

dank je wel :D

4

Re: denk dat ik er klaar voor ben

Succes met bakken en wel showen hè?!  :Y

Groetjes, Angela

5

Re: denk dat ik er klaar voor ben

als hij goed wordt :lol:  :lol:

6

Re: denk dat ik er klaar voor ben

Je bent goed voorbereid dus dat komt vast wel goed!  ;)

Groetjes, Angela

7 Laatst bewerkt door Carien (14-07-2011 22:18)

Re: denk dat ik er klaar voor ben

:o ik weeg altijd de complete eieren en zorg dan dat ik boven het voorgeschreven gewicht uitkom, gaat altijd goed, dus zo nauw luistert het niet.
Vind het zonde om eieren weg te gooien (alhoewel de hond er anders over denkt ;) ) en zo'n geklieder om steeds een beetje eruit te scheppen tot het juiste gewicht (want dan ineens een hele klont en dan heb je weer te weinig :s  :grr: )
Nou hebben we zelf kippen en verschilt het gewicht in eieren veel meer dan die van gekochte, dus ik kan gewoon kiezen uit verschillende gewichten :)


Oh ja :o , succes met je taart :Y  :thumb:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

8

Re: denk dat ik er klaar voor ben

Super dat je morgen je eerste taartje gaat bakken!!!  :thumb:

Ik mis nog een taart kartonnetje...

Succes voor morgen!  :thumb:

Groetjes San

9

Re: denk dat ik er klaar voor ben

Tuuuurlijk ben je er klaar voor! Gewoon doen!
Succes en veel plezier!!

Zoete groet,
Mandy

10

Re: denk dat ik er klaar voor ben

Ik deel trouwens altijd de hoeveelheid mix door 50. En zoveel eieren afgerond naar boven gebruik ik.

Groetjes San

11 Laatst bewerkt door lizzy48 (14-07-2011 22:26)

Re: denk dat ik er klaar voor ben

en waar is het kartonnetje dan  voor :rolleyes:

12

Re: denk dat ik er klaar voor ben

Om je taart op te zetten...

http://www.deleukstetaartenshop.nl/kart … p-980.html

Groetjes San

13

Re: denk dat ik er klaar voor ben

oooooooooooooooooooooo die heb ik nog niet
is dat echt heel nodig

14

Re: denk dat ik er klaar voor ben

Haha, nee hoor, mijn eerste taarten heb ik ook gemaakt zonder.
Ik zette ze gewoon op een schaal/bord/plank.
Dat is handig als je m nog optilt etc.

15

Re: denk dat ik er klaar voor ben

zucht ................. gelukkig maar ik zag ze wel bij ikea maar ik dacht dat is niet nodig

16

Re: denk dat ik er klaar voor ben

en hier is mijn 1ste taartje
jullie lachen vast maar ik ben er super trots op
alleen is de onderkant niet mooi afgewerkt en ik heb geen enkel idee hoe dat beter zou kunnen
hij is gevuld met gekookte slagroom waar noga met nootjes in is opgelost een nachtje ijskast en toen stijfgeklopt
een dijkje met BC en afgesmeerd met BC
hij staat nu in een doosje in de ijskast te wachten tot hij morgen mee naar mijn moeder mag.
voor het kartonnetje had ik ook een oplossing gevonden een kartonnen feest bordje op maat geknipt  :D

http://i957.photobucket.com/albums/ae58/dollieke/dolly/boslol068.jpg

Re: denk dat ik er klaar voor ben

Knap, die van mij zag er zo niet uit hoor!

18

Re: denk dat ik er klaar voor ben

goed gelukt hoor voor de eerste keer!!!

tuurlijk lachen we niet. we zijn allemaal met een eerste taart begonnen!

de onderkant kun je met een scherp mesje langs je taart snijden en dan voorzichtig glad strijken, eventueel beetje eronder.

of nog beter, een mooi randje erlangs doen

leuk gedaan hoor!!! gefeliciteerd met je nieuwe verslaving  :lol:

Groetjes, Franka

19 Laatst bewerkt door @ppeltje (15-07-2011 11:31)

Re: denk dat ik er klaar voor ben

Leuk geworden hoor!
Je kunt de onderrand met je handen misschien nog wat meer tegen het bolletje aanplakken.
Ik zou voor de toekomst ook een smoother op je verlanglijstje zetten. Daarmee kun je de taartjes heel mooi strak bekleed krijgen.

Nog een kleine tip voor het decoreren: de volgende keer zou ik de marsepijn nog iets dunner uitrollen. Dan krijg je minder 'rafeltjes' aan de zijkant van de bloemetjes en het staat wat 'natuurlijker'.

Dat is toch een TAART waard!

20

Re: denk dat ik er klaar voor ben

ik was ook helemaal vergeten mijn nieuwe smooder te gebruiken  :| anders was het misschien beter gelukt en hij is ook nog eens heel klein dus best moeilijk om te hanteren

beetje jammer dat ik aan het lijnen ben en er zelf eigenlijk niks van mag :s

21

Re: denk dat ik er klaar voor ben

Ah die heb je dus al!  :lol:

Dat is toch een TAART waard!

22

Re: denk dat ik er klaar voor ben

jaaaaaaaaaaaaaaa   :Y  maar nu nog gebruiken  :lol:

23

Re: denk dat ik er klaar voor ben

lizzy48 schreef:

ik was ook helemaal vergeten mijn nieuwe smooder te gebruiken  :| anders was het misschien beter gelukt en hij is ook nog eens heel klein dus best moeilijk om te hanteren

beetje jammer dat ik aan het lijnen ben en er zelf eigenlijk niks van mag :s

Dan doet het pIJn om van de marsepEIn niks te kunnen/mogen eten... ;)

Heel veel plezier met je nieuwe hobby!

24

Re: denk dat ik er klaar voor ben

annick67 schreef:
lizzy48 schreef:

ik was ook helemaal vergeten mijn nieuwe smooder te gebruiken  :| anders was het misschien beter gelukt en hij is ook nog eens heel klein dus best moeilijk om te hanteren

beetje jammer dat ik aan het lijnen ben en er zelf eigenlijk niks van mag :s

Dan doet het pIJn om van de marsepEIn niks te kunnen/mogen eten... ;)

Heel veel plezier met je nieuwe hobby!

niet van de vullling mogen eten deed veel meer pijn  :(  :(

25

Re: denk dat ik er klaar voor ben

annick67 schreef:

Dan doet het pIJn om van de marsepEIn niks te kunnen/mogen eten... ;)

En daarom werk ik met fondant...  :lol:  :lol:  :lol:

Dat is toch een TAART waard!