1

Onderwerp: Grrr, strak bekleden!

Bij m'n eerste taartjes vond ik het vrij goed gaan maar de laatste tijd krijg ik m'n taarten onmogelijk glad en strak bekleed. Ik smeer megastrak af, laat eerst opstijven maar heb toch steeds luchtbellen en bobbels op m'n taarten!
HELP!
Iemand de gouden tip voor me?
Zou ik misschien minder dun moeten uitrollen, kan dat het zijn? Hoe dik is bij jullie de laag marsepein/fondant?
Of ligt het er aan waar je mee bekleed?

Alle tips zijn welkom!

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

2

Re: Grrr, strak bekleden!

Een tip heb ik niet voor je maar ik heb eigenlijk zelden luchtbellen op mijn taarten. En echt strak smeer ik ze ook niet af. Ik smeer de taart met botercreme en de plak fondant heb ik op een stuk tafelzeil liggen die ik er dan opkieper. Daarna goed wrijven en omdat de botercreme dan nog wat zachter is druk je al de oneffenheden weg. Bij mij tenminste wel. De laag fondant doe ik ook niet echt dik omdat dit me niet lekker lijkt. En ach een bobbeltje.......het is en blijft een taart natuurlijk. Maar ik ben met je eens dat een strakke taart het mooiste is.
Groetjes Fatima

Groetjes Fatima

3

Re: Grrr, strak bekleden!

Als je je plak boven je taart, er net niet tegenaan, afrolt van je roller ( :think: ... is dit nog wel te volgen :D ...) dan gaat het al een stuk beter dan met tafelzeil.
Hoe strak je botercreme erop zit maakt vrij weinig uit. Eerst koelen heeft ook niet echt veel zin. Ik denk zelfs dat je met ongekoelde botercreme beter kunt smoothen. Daarbij maakt het ook weer niet uit of je met een smoother smooth (wat een zin :/ ) of met de handjes. Maar dit laatste weet ik niet zeker, want ik koel het nooit. Ik smeer het ook niet superstrak op, het wordt tijdens het netjes bekleden toch wel verdeeld.
Mijn laag rol ik niet zo erg dun uit. Maar ook weer niet z

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

4

Re: Grrr, strak bekleden!

Gebruik je fondant of marsepein? Het hangt er natuurlijk wel vanaf hoe dik je bekleed, dikker is dan weliswaar niet altijd lekker maar lukt vaak wel strakker. Luchtbellen heb ik eigenlijk ook nooit. Ik rol wel op tafelzeil uit maar gebruik het niet om er overheen te leggen, dat doe ik 'met de hand'.

Even laten rusten voor je glad gaat strijken helpt ook.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: Grrr, strak bekleden!

Ik gebruik eigenlijk alles. Zowel marsepein, fondant en MMF. Soms gebruik ik wel het zeil om het eroverheen te leggen en andere keren weer niet. Heb dus niet een vaste gewoonte waardoor het naar mijn idee fout kan gaan. Hooguit dat ik te dun uitrol.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

6

Re: Grrr, strak bekleden!

Carin, ik ben het niet met je eens over de smoother hoor. Ik vind het m

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

7

Re: Grrr, strak bekleden!

Naära schreef:

Ik gebruik eigenlijk alles. Zowel marsepein, fondant en MMF. Soms gebruik ik wel het zeil om het eroverheen te leggen en andere keren weer niet. Heb dus niet een vaste gewoonte waardoor het naar mijn idee fout kan gaan. Hooguit dat ik te dun uitrol.

Misschien een keer wat dikker proberen? Ik heb een keer gelezen hoe zuinig jij met marsepein kunt zijn, dus het zou het 'probleem' kùnnen zijn?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

8

Re: Grrr, strak bekleden!

Haha, ja, ben nogal actief met rollen ;)
Niet per se om zuinig te zijn maar ik ben gewoon veel te voorzichtig. Ben bang voor gezeur over een t

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na