1

Onderwerp: Help... ganache....

Help  help help!!!

Ben nu mijn eerste taart aan het afsmeren met ganache!
Heb 100x die filmpjes van inspired by michelle gekeken..
Alleen mijn ganache is heel zacht... het droop gewoon bijna van mn zijkanten af.. niets romig of wat dan ook.. :S

Wat gaat hier fout??? Ik moet hierna nog 5 taarten pfff....

Re: Help... ganache....

Welke chocola en slagroom heb je gebruikt? En hoe heb je het gemaakt?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Help... ganache....

Het recept hier van de site...

300 gram witte chocolade, 125 ml slagroom
slagroom verwarmen tot net niet kookt, stukjes choco toevoegen
roeren tot glad is, laten afkoelen...
heeft hele nacht afgekoeld en vandaag gemixt... :S
nou het is gewoon prut!!!!

lijkt echt in geen velden of wegen op dat van het filmpje..

Re: Help... ganache....

Dus nogmaals, welke chocolade heb je gebruikt?
Als je goedkopere witte choco gebruikt is het meestal gemaakt van (een deel) cacaofantasie ipv alleen maar cacaoboter. Dat werkt dus niet.
Buiten dat moet je de room over de choco gieten, nooit de choco in de pan erbij!
En als laatste, ik zou er zeker nog 50 gram choco bij hebben gedaan. Misschien kun je nog wat smelten en erdoor roeren.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Help... ganache....

hmm.. dat is dus het tegenovergestelde van wat er in het recept hier op de site staat!
ik heb een deel 'goedkope' witte chocolade genomen en het grootste deel waren van die chocolade callets...

Re: Help... ganache....

Tja, daar kan ik niks aan doen :)
Als je gaar eerste filmpje nog eens bekijkt zie je dat zij het heeft over slagroom met 35 % vet oftewel fleuretteroom. En op 100 ml gebruikt ze 300 Gr. witte chocolade. Als je 30 % room gebruikt zul je dus wat meer chocolade moeten toevoegen. En nooit meer goedkope gebruiken, tenzij je zeker weet dat er geen cacaofantasie in zit.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: Help... ganache....

dus gewoon altijd de callets :-) en ff opletten bij de room?
pfff... maja, zit nu nog met 6 taarten :S
heb nu de ganache in de koelkast gezet, kijken of dat helpt.. en die ene taart, tjsa die gaat de prullenbak in :(
anders maar gewoon 1:1 bc maken morgen :S

Re: Help... ganache....

Tja over het algemeen vind ik pure ganache ook makkelijker :)
En de slagroom in de supermarkt is bij mijn weten nooit 35%...

Succes in ieder geval!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: Help... ganache....

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Tja over het algemeen vind ik pure ganache ook makkelijker :)
En de slagroom in de supermarkt is bij mijn weten nooit 35%...

Succes in ieder geval!


Jawel , bij de jumbo heb je met 35%..... 
Ik had ook meer choco gebruikt of minder room ...
Zeker bij witte chocolade vind ik ook de callets veel fijner qua werken..

Re: Help... ganache....

Kijk aan, ga ik daar ook maar eens neuzen :)
Tnx!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11

Re: Help... ganache....

Merk weet ik niet meer (mischien zelfs wel huismerk) maar was iig een wit met blauw potje/bekertje..

12

Re: Help... ganache....

Houdbare slagroom van de Aldi is 35%.

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

13

Re: Help... ganache....

Wij hebben hier slagroom 40%. Superlekker!!

14

Re: Help... ganache....

Mijn slagroom was ook 35%!! Heb het nog ff gecheckt net! :-)
Gewoon van de AH!

15

Re: Help... ganache....

ik heb ook altijd die van de aldi..  :Y

Re: Help... ganache....

Ik ben dan waarschijnlijk in de war met de 40 %.... ben ook maar blondt :) :D

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

17

Re: Help... ganache....

In t filmpje van Michelle heeft ze het zeker weten over 35 % en even snel gespiekt, de hollandia slagroom (grote flessen) heeft ook 35%...

18

Re: Help... ganache....

Ik heb laatst ook het recept van de site gebruikt met witte choco, ging perféct! Witte chocolade van de AH gebruikt.

Staat overigens niks in over de chocolade stukjes bij de room doen maar, zoals Suuz al zegt, slagroom óver de chocoladestukjes heen gieten.... ;)

"Stap 2 : De slagroom aan de kook brengen. Daarna over de chocolade gieten. Met een garde goed roeren."

19

Re: Help... ganache....

Hmm... en heb ik het nog zo vaak gelezen...  :grr:  :grr:  :grr:

20

Re: Help... ganache....

Slagroom 40% vet, koop ik in België. Is veel voller van smaak en klopt steviger op!

21

Re: Help... ganache....

chocolade callets gebruiken;)

22

Re: Help... ganache....

ik gebruik altijd koksroom (had ergens gelezen dat slagroom niet altijd werk?!) , dat gaat altijd prima

23

Re: Help... ganache....

annick67 schreef:

Ik heb laatst ook het recept van de site gebruikt met witte choco, ging perféct! Witte chocolade van de AH gebruikt.

Staat overigens niks in over de chocolade stukjes bij de room doen maar, zoals Suuz al zegt, slagroom óver de chocoladestukjes heen gieten.... ;)

"Stap 2 : De slagroom aan de kook brengen. Daarna over de chocolade gieten. Met een garde goed roeren."

 

heb je die van AH eigen merk gebruikt? Ik ga nl. deze week ganache maken om mee af te smeren en wil dit met witte chocola doen. Nog iets; moet ik het mengsel na afkoelen nu wel of niet opkloppen? Of is het gewoon slagroom over de chocola gieten, boel laten afkoelen in de koelkast tot het op pasta lijkt en dan smeren maar?

24

Re: Help... ganache....

Heb nog even gekeken hier op het forum bij recepten, maar daar staat echt het volgende:


Werkwijze

◦Hak de chocolade in kleine stukjes.
◦Verhit in een steelpannetje de slagroom tot net aan de kook.
Zet het vuur uit en roer er beetje voor beetje de chocoladestukjes doorheen, totdat alle chocolade egaal is gesmolten.◦Je kunt het vuur gewoon uitlaten, de pan is warm genoeg om alles te laten smelten.
◦Daarna helemaal laten afkoelen.
◦Met de mixer opkloppen totdat het wat dikker en romiger eruit ziet.

Dat heb ik dus gedaan!!!! En dat werd een grote mislukking...

25

Re: Help... ganache....

Ja maar t recept van t forum en die van t filmpje van michelle zijn 2 verschillende dingen ;)
Het recept van hier is of om te overgieten of om op te kloppen als vulling  :Y