1

Onderwerp: Vullen met frambozen uit de vriezer

Hoi,

Ik heb een vraagje over vullen met frambozen uit de vriezer.

Ik wil de frambozen gebruik in de vulling. Moet ik ze dan eerst ontdooien?
(Ik denk van wel, maar zeker weten doe ik het niet!)

Ze komen in de slagroom zeg maar!

Alvast bedankt!

Groetjes,
Krista

2

Re: Vullen met frambozen uit de vriezer

ik doe het niet. gewoon diepgevroze erin. ontdooit snel genoeg.

Facebook fanpagina: Julie's Taarten

3

Re: Vullen met frambozen uit de vriezer

Dus kan het vanavond doen en dan is de taart morgen nog goed?

Re: Vullen met frambozen uit de vriezer

Er komt wel veel vocht vrij bij het ontdooien van frambozen... Ik zou verse gebruiken, zeker in combinatie met slagroom!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Vullen met frambozen uit de vriezer

Die heb ik niet... :S
Had een filmpje gezien dat er iemand frambozen uit de vriezer gebruikt.
Maar verteld er niet bij of dat ze al ontdooid zijn! :(

Ik denk dat ik het gewoon probeer... De taart is voor mijzelf. Krijg morgen mijn schoonouders of visite... Kijk wel wat er gebeurt... zal het hier ook even laten weten :D

Bedankt voor de adviezen!

xxx Krista

Re: Vullen met frambozen uit de vriezer

Dat teleac filmpje?
Ja als je er niet teveel van gebruikt zou het wel kunnen.
Maar zij gebruikt pati kreme, geen slagroom.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: Vullen met frambozen uit de vriezer

ik gebruik een randje van botercreme. Daarin komt een vulling van een dun laagje 4vruchtenjam met een Witte-chocolade-yoghurtvulling (recept: http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … tvulling/) daar wilde ik wat framboosjes in drukken. En dan als 2e laag weer wat jam en daar een slagroom (met klopfix) bovenop. Hier wil ik de taart ook mee afsmeren.

Wat denk je? Is dit wat?

Inderdaad het teleac filmpje...

Re: Vullen met frambozen uit de vriezer

Pffff ik gebruik dit soort vullingen nooit... Ben er ook niet zo'n voorstander van. Diepvriesframboosjes gebruik ik dan weer wel, maar die laat ik ontdooien in een zeef.

Ik kan me sowieso niet geheel vinden in de manier van het teleac filmpje eerlijk gezegd, en ik zou dan ook nooit afsmeren met slagroom!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: Vullen met frambozen uit de vriezer

waar kan ik het het beste mee afsmeren???

10

Re: Vullen met frambozen uit de vriezer

ik gebruik altijd diep gevroren frambozen, even in de magnetron, het vocht eruit laten lopen, en in je taart ermee.
Afsmeren zou ik met botercreme doen, nooit met slagroom, vind ik dan hé....
Veel succes!

Taartgroetjes Aniet!

11

Re: Vullen met frambozen uit de vriezer

ik ga het proberen om te smeren met botercreme...
Hopen dat het me lukt!

12

Re: Vullen met frambozen uit de vriezer

Niet ontdooien... Zo uit de vriezer in de vulling...

Fedor

www.fedors.nl  Kijk eens rond op de website en plaats een reactie of meld je aan voor de nieuwsbrief.. Veel verstand van Airbrush...

Re: Vullen met frambozen uit de vriezer

Je moet daar wel mee oppassen Fedor. Het hangt er natuurlijk vanaf waar je de framboosjes in stopt, en hoeveel. Als ze in je taart ontdooien, kan je taartje wat inzakken, bol staan, lekken, etc.
Je kunt dus niet standaard zeggen dat je niet moet ontdooien!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

14

Re: Vullen met frambozen uit de vriezer

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Je moet daar wel mee oppassen Fedor. Het hangt er natuurlijk vanaf waar je de framboosjes in stopt, en hoeveel. Als ze in je taart ontdooien, kan je taartje wat inzakken, bol staan, lekken, etc.
Je kunt dus niet standaard zeggen dat je niet moet ontdooien!


Dat moet dan bij mij dan nog voor de eerste keer gebeuren want ik heb er nog nooit last mee gehad. En altijd positieve reacties...

www.fedors.nl  Kijk eens rond op de website en plaats een reactie of meld je aan voor de nieuwsbrief.. Veel verstand van Airbrush...

15

Re: Vullen met frambozen uit de vriezer

@Fedor, ik zou het echt ook niet aanraden...
Bij jou lukt het dan wel, vind ik erg knap, maar als je flink wat bevroren fruit erin doet, word mijn taart nat.
Misschien doe jij er een klein beetje fruit in, en gaat het dan goed.
Ik raad het af.
Bakse!!

Taartgroetjes Aniet!

16 Laatst bewerkt door Boska (09-07-2011 21:22)

Re: Vullen met frambozen uit de vriezer

Ik gebruik diepvriesframbozen alleen i.c.m. botercreme.
Druk ze bevroren in de botercreme en tot nu toe altijd goed gegaan  :)

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

17

Re: Vullen met frambozen uit de vriezer

Ik wil het ook echt een keer uitproberen.. gewoon even testen of het lekker is.

Hebben jullie de aardbeien ook geprobeerd?
Ben heel benieuwd of ze lekker zijn in een taart ;-)