1

Onderwerp: Home-made lijm maken

Hoi!

Ik heb een vraagje:
Ik wil chocolaadjes vastplakken aan de zijkant van mijn taart, die morgen af moet zijn, bestellen van lijm gaat dus helaas niet..
Heeft een van jullie een idee hoe ik dit zou kunnen vastlijmen met spullen die je waarschijnlijk wel standaard in huis zou hebben? Ik heb in ieder geval geen tylose. Wel heb ik hier bon bon bloc vulling staan, wat mij op het eerste gezicht een goed idee leek, maar ik merk al snel dat dat zacht werd. Ook heb ik hier nog botercreme, maar ik ben bang dat dat ook zacht gaat worden als het eenmaal even uit de koelkast staat.

Hopelijk kan iemand mij helpen  :D !

2 Laatst bewerkt door @ppeltje (04-07-2011 21:37)

Re: Home-made lijm maken

maak wat RI! zie het recept links in de kolom. http://www.deleukstetaarten.nl/recept/24/Royal+Icing/
Alles wat je nodig hebt zijn eiwitten, poedersuiker/suikerbakkerspoeder en wat water!

Dat is toch een TAART waard!

3

Re: Home-made lijm maken

In het begin heb ik veel geplakt met een heel klein beetje water gemengd met poedersuiker... Kwastje erbij... Plakt prima. Moet je wel zuinig mee zijn, omdat je vlekken op fondant blijft zien...

Website: www.tuinentaart.nl Twitter: @tuinentaart
Facebook: http://www.facebook.com/TuinenTaart

Re: Home-made lijm maken

ik zou het inderdaad met royal icing of met wat gesmolten chocola doen.

I never met a calorie I didn't like....

Re: Home-made lijm maken

Ik denk dat het eraf gaat lazeren... Kun je geen randje pareltjes om het chocolaatje spuiten? Of met de pearl mold misschien!
Eerst het chocolaatje plakken met wat water of gesmolten chocola of ri, en dan echt vastzetten met pareltjes.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/