1

Onderwerp: Hoe boetseersels en bloementjes bewaren?

Hallo taartenbakkers!

Ik moet zondag mn eerste bruidstaart maken (super spannend) ik ben vandaag begonnen met de bloementjes te maken. Ik vraag me af hoe ik deze het beste kan bewaren. Ze liggen nu in de koelkast. Laatst had ik een boetseerde koe in de koelkast gedaan en die werd helemaal plakkerig  :s
Ik heb bij de bloemen marsepein met tylose gebruikt.
Wie heeft er tips voor mij?

Gr Risje

Re: Hoe boetseersels en bloementjes bewaren?

Nooit in de koelkast!!
In de koelkast zit condens, dus je bloemetjes zakken dan weer in elkaar.
Gewoon in een doosje in de kast, als het maar donker en stofvrij staat, en droog natuurlijk.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3 Laatst bewerkt door Suikertaartjes-Suuz (04-07-2011 14:34)

Re: Hoe boetseersels en bloementjes bewaren?

En volgens mij kan tylose niet met marsepein, wel met fondant.
Fondant vind ik persoonlijk ook mooier dan marsepein :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

4

Re: Hoe boetseersels en bloementjes bewaren?

Haal ik ze nu weer uit de koelkast, hihi. Ik had er wel folie over gedaan. Ze zijn wel mooi hard geworden. Hoe lang kun je boerseersels bewaren?
Ik werk alleen maar met marsepein, ik kan absoluut niet met fondant werken  :(  Marsepein met tylose gaat prima hoor