Hoi hoi,
hier het recept dat ik gebruik voor de botercréme,
heb eigenlijk nog niet echt een andere geprobeerd.
benodigdheden:
- mixer
- zeef
- (beslag) kom
- (aardappelschil) mesje
- 100 gram roomboter.
- 100 gram magarine.
- 200 gram poedersuiker.
Snijd de roomboter en magarine in kleine plakjes.
doe deze in een (beslag)kom en mix ze door elkaar.
zeef de poeder en voeg deze toe aan het beslagje.
mix zeker 10 minuten!
---------------------------------
het is best moeilijk te gokken hoeveelheid marsepein je nodig hebt.
ik had voor een vierkantje gok rond 20/25 cm twee pakjes marsepein nodig van 250 gram. Maar hou dan wel over.
als het je eerste keer is dat je met marsepein aan het werk gaat...
tip: leg het niet op de tafel, dan plakt het vast en zal het scheuren.
ik gebruik altijd of groot stuk bakpapier, iemand houd het dan voor me vast zodat ik kan rollen!
of ik gebruik de oven plaat. Is een zilveren grote dichte plaat, deze besmeur ik met bloem en wrijf het een beetje uit. dan rol ik de marsepein uit.
en nog een tip: kneed de marsepein van te voren heel erg goed. en laat het op kamer tempratuur zijn. anders ben je net als ik de eerste keer.. uren bezig haha.
hoor graag nog van je als je meer tips wilt hebben, want kom erachter dat ik het super leuk vind om mensen te helpen haha!
liefs.