Onderwerp: carrot cake
hierbij het recept voor een carrot cake gekregen van mijn oma.
Bij de taartenparade staat ook een foto van de taart maar daar heb ik de dubbele hoeveelheden gebruikt. Dan heb je een springvorm maat 28 nodig.
Voor deze hoeveelheid ingrediënten heb je een cakevorm van 28 cm nodig.
Benodigdheden:
Voor de cake:
150 g wortel
1 sinaasappel
50 g gepelde walnoten
125 g zachte gezouten roomboter
200 g suiker
2 eieren
175 g cakemeel
1 tl bakpoeder
1/2 tl koek- en speculaaskruiden
Voor de topping:
100 g mascarpone
1/2 el melk
100 g poedersuiker
1 tl citroensap
worteltjes van marsepein.
Bereiding:
Wortelen schillen en dan raspen.
Schil van de sinaasappel ook raspen (geen wit).
Walnoten fijn malen.
De boter met de suiker romig kloppen.
De eieren 1 voor 1 toevoegen.
De wortel, walnoten en de helft van de sinaasappelschil erdoor kloppen.
Spatel het cakemeel met de kruiden en het bakpoeder door het beslag.
Doe dit in de ingevette cakevorm en bak deze in ongeveer 55 minuten gaar op 190 graden.
Op een rooster af laten koelen.
Voor de topping:
Klop de mascarpone met de melk, poedersuiker en het citroensap tot een romig dik glazuur en schep dit over de afgekoelde cake.
Versier de cake met de marsepeinen worteltjes en met de rest van de sinaasappelschil.
Veel bakplezier.
Gr Heleen