Onderwerp: Smeltende taart!
Hallo allemaal!!
Ik heb even een vraagje, ik heb afgelopen weekend een taart gemaakt voor mijn dochter. Stapeltje waarvan de bovenste choco biscuit was met bosvruchten botercreme en bovenste laag met bosvruchten iets aangemaakt met gelatine. Hij was heeeel lekker!
Maar het probleem is dat de fondant weg smolt en begon te zakken.
Als ik de taart heb afgesmeerd gaat ie in de koelkast waarna ik m de volgende dag met heet mes nog keer strak maak. Daarna bekleed ik m en bewaar m in de koelkast.
Ik gebruik de botercreme van de mix, nu kan ik me voorstellen dat (aangezien daar melk door heen gaat) dat dat het probleem kan zijn. Maar zo heb ik het geleerd tijdens een workshop en daarom snap ik niet zo goed waarom dit daar goed gaat en thuis niet!
Ik hoop dat jullie misschien een idee hebben hoe dit kan want ben inmiddels beetje klaar met die botercreme!!haha
Groetjes Sabrina
Iedere gelegenheid is taart waard!!!