1

Onderwerp: toch vragen: Roosjes voor bruidstaart nu maken maar eetbaar houden?

Ik weet dat er al veel over gevraagd is en ook geantwoord maar ik heb toch nog een specifieke vraag:

Ik maak een bruidstaart voor een vriendin, die wil een roosjeswaterval.
Ze trouwt over 3 weken, heb al begrepen door de zoekfunctie dat ik al kan beginnen met het maken van de roosjes (heb nog nooit een roosje gemaakt, maar goed, das een ander probleem haha). Maar nu las ik dat de decoratie van een bruidstaart meestal niet gegeten word, dus dat het niet erg is als ze keihard zijn geworden. Nu wil mijn bruid ze wel op kunnen eten. Ze hoeven niet superzacht te blijven naar mijn mening maar toch nog wel zo dat je je tanden niet breekt.

Hoe krijg ik dat voor elkaar? de roosjes 3 weken bewaren en ze toch nog kunnen eten?

Bedankt alvast voor het antwoorden!

.....en er was taart....

2

Re: toch vragen: Roosjes voor bruidstaart nu maken maar eetbaar houden?

Ik maak mijn roosjes altijd zonder tylose maar dan zijn ze niet mega groot want volgens mij is het zo dat als je ze groot maak en dat ze wijd open staan moet je tylose erdoor heen doen, maar dat weet ik niet zeker? Als ik mijn roosjes maak dan laat ik ze even aan de lucht drogen (1 dagje) zowel marsepein als fondant en dan zijn ze nog eetbaar, je kan ze gerust 3 weken bewaren maar dan wel in een afsluitbaar doosje.
Ik hoop je voldoende en duidelijk te hebben geinformeerd,

Groetjes miranda  :)  :)  :)

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

3

Re: toch vragen: Roosjes voor bruidstaart nu maken maar eetbaar houden?

in een plastic bakje doen en sowieso geen tylose gebruiken

4

Re: toch vragen: Roosjes voor bruidstaart nu maken maar eetbaar houden?

Maken van marsepein, dat wordt lang niet zo hard als fondant.

5

Re: toch vragen: Roosjes voor bruidstaart nu maken maar eetbaar houden?

bedankt dames!

Dan worden het dus niet al te grote roosjes van marsepein zonder tylose :)

.....en er was taart....