1

Onderwerp: Scheve taart(en)

Vandaag met het schaamrood op mijn kaken een deels ingezakte stapeltaart weggebracht. Ik vraag me af wat ik fout heb gedaan en vermoed dat het door het  in lagen snijden van de taart komt. Ook het op maat knippen van de bamboe/ houten dowels vind ik lastig omdat deze best zwaar zijn om door te knippen.

Ik bak mijn kapsels redelijk recht met de bake even strips en draai ze bij het in lagen snijden om. Steeds als ik mijn kapsels in lagen wil snijden merk ik dat de lagen ongelijk zijn.

Ik heb verschillende taartzagen geprobeerd, gisteren de Wilton taartzaag die ik op advies heb aangeschaft. Ben beniewd wat ik verkeerd doe?

2

Re: Scheve taart(en)

Misschien druk je wat te hard op je biscuit bij het snijden?
Houd je de pootjes van de taartzaag wel op de ondergrond?
Doe je prikkertjes in elke laag na het snijden zodat de lagen precies weer boven elkaar komen?

Eerlijk gezegd zou ik het verder ook niet weten. Met de bake even strips heb je inderdaad altijd vlakke biscuits.
De maisprikkers knip is zelf met een klein tangetje dat ik alleen maar daar voor gebruik. Met een schone snoeischaar gaat het ook heel goed.

Succes met een volgende keer.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties