1

Onderwerp: piping gel als zwembad op taart,wie weet hoe je dit verwerkt ??

Ik wil een taart maken voor een vriendin,haar zoontje zwemt af voor zijn a diploma.Nou wil ik graag met piping gel water nabootsen.Ik weet alleen niet goed hoe dit verwerkt wordt. Het recept heb ik wel ,maar moet je het vloeibaar op de taart gieten?of eerst wat laten stollen?moet er een onderlaag van icing of botercreme of fondant onder of gewoon direct op het kapsel.Zijn er nog andere tips die ik moet weten als ik hier aan ga beginnen?
Kan iemand mij hier meer over vertellen?

alvast bedankt voor jullie hulp!

creatief met taart

2

Re: piping gel als zwembad op taart,wie weet hoe je dit verwerkt ??

Ik laat het eerst goed afkoelen omdat ik denk dat het fondant gaat smelten als het nog warm is. Helemaal stollen doet het bij mijn eigenlijk nooit. Het blijft een beetje vloeibaar.

Ik heb wel gehoord dat je de pipinggel niet te lang van te voren erop moet doen omdat je fondant zowiezo kan smelten omdat het vochtig is/blijft.

Ik zelf doeer wel fondant onder. Voor water doe ik er blauw fondant onder en kleur ik mijn pipinggel ook nog blauw. Rechstreeks op het biscuit denk ik dat de pipinggel in je biscuit gaat trekken. Maar ik heb het nog nooit gedaan.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3

Re: piping gel als zwembad op taart,wie weet hoe je dit verwerkt ??

Het is verstandig je fondant dun met Crisco in te smeren vóór je je pipinggel erop doet. Dit voorkomt dat de boel gaat smelten.

                                    Succes !

Carpe Diem !

4

Re: piping gel als zwembad op taart,wie weet hoe je dit verwerkt ??

bedankt voor jullie tips! ik ga het uitproberen.

creatief met taart