Onderwerp: Advies gevraagd: Zeelandia marsepein scheurt gauw?????????
Hallo allemaal, ik heb ineens een probleem met het bekleden van mijn taarten.
Eerst gebruikte ik funcakes marsepein. Daarvan had ik maar ong. 250 gr. nodig voor een 26 cm. taart rond. Dus dat kon ik vrij dun uitrollen.
N.a.v. jullie loftrompet op zeelandia had ik dus maar 6 kilo besteld. Die zijn nu bijna op.
Mijn probleem is: 1e ik kan het niet goed dun uitrollen terwijl het heerlijk soepel is. 2e het gaat altijd iets scheuren. Voor een 20 cm. rond had ik 450 gr. nodig, dus voor mij niet zo dun.
Ik kleur het wel altijd zelf, niet te veel kleurstof, hou van zachte kleurtjes. Rood en zwart koop ik voorgekleurd.
Fondant vind ik niet zo lekker, maar denk er nu toch over om evt. fondant en marsepein te mengen. Welk merk fondant zou ik dan evt. het beste kunnen nemen?
Zijn er medebaksters die hier een advies voor me hebben?????
Vast bedankt voor het meedenken.