1

Onderwerp: rode marsepein

Ik heb nu al twee keer een taart bekleed met rode marsepein, maar het lijkt steeds of deze kleur een soort smelt :s.
Weet iemand misschien hoe dit kan en wat ik fout doe?

Groetjes retteketetje.

2

Re: rode marsepein

Heb jezelf de marsepein gekleurd of heb je hem kant en klaar gekocht?

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

Re: rode marsepein

Ja, ik heb hem zelf gekleurd. Het gebeurt trouwens alleen als ik de taart ermee bekleed en niet bij de decoratie.
Ik dacht eerst dat ik misschien teveel kleurstof gebruikte, maar anders krijg ik het niet zo mooi rood.

4

Re: rode marsepein

Waar smeer je de taart mee af? Als dat bl. Vocht bevat, kan je marsepein/fondant smelten

www.cakelady.nl
regio Zaanstad / 't Gooi / Arnhem / Zevenaar

5

Re: rode marsepein

waar kleur je mee?

De kleurstoffen van SugarFlair werken vwb rood beter dan de wilton bijv. De wilton moet veel meer kleurstof in en dat heeft effect op de marsepein

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

6

Re: rode marsepein

retteketetje schreef:

Ja, ik heb hem zelf gekleurd. Het gebeurt trouwens alleen als ik de taart ermee bekleed en niet bij de decoratie.
Ik dacht eerst dat ik misschien teveel kleurstof gebruikte, maar anders krijg ik het niet zo mooi rood.


Als je het zelf kleurt, is rood gewoon een moeilijke kleur, je hebt behoorlijk wat kleurstof nodig en dat kan bij sommige merken verkeerd uitpakken.

Rood en zwart koop ik altijd gekleurd, daar heb ik zelf slechte ervaringen mee.

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

7 Laatst bewerkt door Carien (28-05-2011 12:06)

Re: rode marsepein

met sugarflair gaat rood echt heel goed hoor :Y (Christmas Red en ook PoppyRed).

oh ja, ik werk met Zeelandia,  :think: kan zijn dat jij FunCakes gebruikt en dat die anders reageert, dat weet ik niet :nooo

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: rode marsepein

lenny schreef:

Waar smeer je de taart mee af? Als dat bl. Vocht bevat, kan je marsepein/fondant smelten


Ik smeer hem af met botercreme. Maar het gekke is dan dat het alleen bij de rode kleurstof gebeurt. Zelf gebruik ik kleurstoffen van Amicolor.